Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο «Μήνας εξοικονόμησης νερού» από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Αriel

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 20 Μαΐου ο «Μήνας εξοικονόμησης νερού στα ΑΒ», μια πρωτοβουλία από το Ariel και την ΑΒ Βασιλόπουλος που ξεκίνησε στις 23 Απριλίου. Για έναν ολόκληρο μήνα, το Ariel και η ΑΒ Βασιλόπουλος μας πρότειναν να δεχθούμε την πρόκληση για εξοικονόμηση νερού, αποφεύγοντας την πρόπλυση κατά το πλύσιμο των ρούχων, με στόχο να εξοικονομήσουμε 14.000.000 λίτρα νερού, όση η μέση κατανάλωση ενός νησιού σαν την Ανάφη για 1 μήνα!* Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν εντυπωσιακή, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση σημαντικών αποθεμάτων νερού!

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γενικότερης καμπάνιας του Ariel για την εξοικονόμηση νερού. Η τεχνολογία του νέου Αriel περιέχει συστατικά που ενεργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαρίζουν άψογη καθαριότητα, ακόμη και χωρίς πρόπλυση. Έτσι λοιπόν το Ariel προσφέρει στις νοικοκυρές μια επιλογή που τις κάνει περήφανες, καθώς, βάζοντας τέλος στον κύκλο της πρόπλυσης στο πλυντήριο, εξασφαλίζει όχι μόνο εκπληκτική καθαριότητα, αλλά και σημαντικά αποθέματα νερού στη φύση.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, χωρίς πρόπλυση μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 1.000 λίτρα νερό το χρόνο!

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, κ. Αλεξία Μαχαίρα τονίζει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιτυχημένη συνεργασία μας με το Ariel για τον «Μήνα εξοικονόμησης νερού», που ξεκίνησε στις 23 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 20 Μαΐου στα καταστήματα ΑΒ. Η κοινή μας εκστρατεία με το Ariel, είχε ως στόχο να κινητοποιήσει τους καταναλωτές και να στρέψει την προσοχή τους στην ανάγκη εξοικονόμησης υδάτινων πόρων. Οι καταναλωτές αποδεχόμενοι την πρόκληση του Ariel και της ΑΒ και κάνοντας μια μικρή αλλαγή στις συνήθειές τους -όπως την αποφυγή πρόπλυσης- ουσιαστικά αποδεικνύουν ότι αν θέλουμε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά για το καλό όλων μας».

Η λειψυδρία δεν είναι πια ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο τα υποανάπτυκτα κράτη. Το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης αποτελεί πια «περιοχή που εμφανίζει έλλειψη νερού». Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια -καθώς ο πληθυσμός της γης θα συνεχίσει να αυξάνεται- η μέση διαθέσιμη ποσότητα νερού ανά άτομο παγκοσμίως θα μειωθεί τουλάχιστον κατά ένα τρίτο.

Την ίδια στιγμή, από τα 170 λίτρα νερού που καταναλώνονται κατά μέσο όρο ανά άτομο ημερησίως στη Δ. Ευρώπη, το 10% ξοδεύεται για το πλύσιμο των ρούχων. Ειδικότερα στην Ελλάδα, μεγάλες ποσότητες νερού ξοδεύονται στην πρόπλυση των ρούχων, καθώς οι Ελληνίδες νοικοκυρές σε ποσοστό 58% έχουν κάνει πρόπλυση στο παρελθόν έστω και μία φορά, ενώ σε ποσοστό 43% επιλέγουν συστηματικά να κάνουν πρόπλυση2.

Η κοινή εκστρατεία του Αriel και της ΑΒ Βασιλόπουλος, είχε ως στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει το κοινό για το ζήτημα της λειψυδρίας συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπισή του. Η προσπάθεια εξοικονόμησης νερού δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίστε να επισκέπτεσθε τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, να επιλέγετε το νέο Ariel, και να το χρησιμοποιείτε χωρίς να κάνετε πρόπλυση, προκειμένου να εξοικονομείτε νερό, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ