Η INTERAMERICAN συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ και ενημερώνει για τα ναρκωτικά

Η τοξικοεξάρτηση είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας και η αντιμετώπισή του παραμένει ένα σύνθετο ζήτημα, που προϋποθέτει σαφείς και αταλάντευτες επιλογές, αλλά και συνειδητή διαχείριση, από την προληπτική ενημέρωση μέχρι την πολύ δύσκολη προσπάθεια απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης για τα άτομα που είναι εξαρτημένα.

Η INTERAMERICAN, με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής», στηρίζει σταθερά το έργο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και ειδικότερα του θεραπευτικού προγράμματος «Νόστος».

Πρόσφατα, η εταιρεία οργάνωσε για την ενημέρωση των εργαζομένων της ημερίδα στα κεντρικά γραφεία της με συντονίστρια τη κ. Πέγκυ Νιάρχου, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νόστος» καθώς και μελών του Συλλόγου Γονέων που υποστηρίζει το πρόγραμμα. Σε μια ανοιχτή συζήτηση, κατατέθηκαν πολύ ουσιαστικές απόψεις και εμπειρίες για τη δημιουργία ενός θώρακα πρόληψης.

Εξάλλου, η INTERAMERICAN υποστήριξε χορηγικά και φέτος τον θεσμό του ετήσιου φεστιβάλ του προγράμματος «Νόστος» και τις δραστηριότητες στον Πειραιά, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι και στη Σαλαμίνα – όπου βρίσκεται η στέγη θεραπείας. Το πενθήμερης διάρκειας φεστιβάλ περιλάμβανε μουσικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδραστικά δρώμενα, ποδηλατοδρομία κ.ά.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ