ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ και επέκταση δικτύου ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού

Η ΑΒ στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης και σε συνεργασία με την εταιρεία ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ (σύστημα ανακύκλωσης Φωτιστικών και Λαμπτήρων) εγκαινιάζει πιλοτικά την ανακύκλωση λαμπτήρων στα καταστήματα ΑΒ σε Ελληνικό, Περισσό, Πετράλωνα, Εθνική, Βριλήσια, Χαλάνδρι (Λέσβου 5-7), Μακεδονία (110 χλμ. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου), Λάρισα (Φαρσάλων 111) και Βόλο (2ας Νοεμρβίου 107). Aντίστοιχοι κάδοι τοποθετήθηκαν και στο εσωτερικό της εταιρείας (Κεντρικά Γραφεία και Αποθήκες) για το προσωπικό της ΑΒ καθώς και τους προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες.

Ανάλογα της αποδοχής που θα λάβει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από το καταναλωτικό κοινό η εταιρία δεσμεύεται να επεκτείνει τη συγκεκριμένη δράση και στα υπόλοιπα καταστήματα του δικτύου της. Οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά ανακυκλώνονται ως και 98% ενώ από τα υλικά τους προκύπτουν μέταλλα, χαλκός, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό τα οποία ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό. Οι κοινές λάμπες πυρακτώσεως δεν ανακυκλώνονται και ως γνωστόν από το 2010 θα σταματήσει και η πώλησή τους.

Όσον αφορά την Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού και ύστερα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η ΑΒ αποφάσισε να επεκτείνει το δίκτυο των ειδικών δεξαμενών συγκέντρωσης τηγανισμένου λαδιού και σε ακόμη 25 καταστήματα (Άγιος Δημήτριος. Βάρη, Βριλήσια, Βόλος1, Γλυκά Νερά, Γλυφάδα 2, Γλυφάδα 3, Ελευσίνα, Ιλιον, Καλαμάτα 1, Mακεδονία, Μετς, Νέα Μάκρη, Πάτρα 2, Περισσός, Πεύκη, Τρίπολη, Υμηττός, Φιλοθέη, Χαιδάρι, Χαλάνδρι 2, Χαλκίδα 1, Ψυχικό, ΕΝΑ Ηρακλείου&Κηφισού) πέραν της Εθνικής και του Ελληνικού.

Έτσι, σήμερα απαριθμεί 27 δεξαμενές ενώ τα σημεία συνεχώς ανανεώνονται και μπορεί να τα βρει κανείς στο εταιρικό site μας www.ab.gr -> εταιρία και καταστήματα -> εταιρική κοινωνική ευθύνη -> περιβάλλον -> ανακύκλωση -> λάμπες -> μαγειρικό λάδι.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ