Η INTERAMERICAN χορηγός σε εκδήλωση παρουσίασης ποιημάτων του Marc Chagall

Η INTERAMERICAN είχε την ιδιαίτερη ευχαρίστηση να συμμετάσχει ως χορηγός στην εκδήλωση παρουσίασης της συλλεκτικής έκδοσης των ποιημάτων του Marc Chagall, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται μια άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα δημιουργική διάσταση του μεγάλου ζωγράφου. Ήταν ένα δείγμα του ενδιαφέροντος της INTERAMERICAN για τις τέχνες και τα γράμματα, στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνει.

Τα ποιήματα του Chagall έχει αποδώσει στα ελληνικά, αναδημιουργώντας ουσιαστικά τον ποιητικό λόγο, ο Γιάννης Σουλιώτης.

Πέρα από τον Γιάννη Σουλιώτη, που με ευαισθησία και μέτρο αναφέρθηκε σε ό,τι τον συνδέει με τoν Chagall και στο έναυσμα αυτού του θαυμαστού ποιητικού πονήματος, μίλησαν και αναφέρθηκαν στην ελληνικότητα και στην αμφίδρομη συνάρτηση ζωγραφικής και ποίησης που χαρακτηρίζει το έργο του ζωγράφου η σύζυγος του ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά Χαρίκλεια, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μεταξάς, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Δημηρούλης και ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς.

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου εισήγαγε το ακροατήριο στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, κατά το οποίο η Χάρις Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Μελίνα Τανάγρη ακούστηκαν στις ερμηνείες των ποιημάτων που έντυσε με τη μουσική της η Δάφνη Αλεξανδρή. Εκφραστική ήταν και η συμμετοχή κατά το πρώτο μέρος των ηθοποιών Μηνά Χατζησάββα, Γιώργου Καραμίχου και Κώστα Φαλελάκη, που απήγγειλαν ποιήματα από την έκδοση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ