Δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για Ηλεκτρονικές Πληρωμές των Πολιτών προς το Κράτος

Στα πλαίσια της ημερίδας του http://labs.opengov.gr/ που έγινε την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρότασή της για «Ηλεκτρονικές πληρωμές στα ΚΕΠ, στα eΚΕΠ και στην Πύλη "ERMIS" με παράλληλη θέσπιση του ηλεκτρονικού παραβόλου».

H Τράπεζα Πειραιώς κατέθεσε την εν λόγω πρόταση που είχε από νωρίς αναδειχθεί ως μια από τις δημοφιλέστερες της διαδικασίας διαβούλευσης συγκεντρώνοντας πληθώρα θετικών σχολίων. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, έγινε αναφορά τόσο στο περιεχόμενο της πρότασης που περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις για ηλεκτρονικές πληρωμές στα ΚΕΠ και την δικτυακή πύλη ΕΡΜΗΣ μέσα από πολλαπλά κανάλια εξυπηρέτησης, όσο και στα ευρήματα μελέτης για τα παράβολα και την αντικατάστασή τους με eΠαράβολα, που είχε διεξαγάγει για λογαριασμό της Τράπεζας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN).

Όπως δήλωσε ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, Αν. Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, «Η υιοθέτηση της πρότασης θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για το Δημόσιο όσο και τους πολίτες. Δραματική μείωση του κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα, μικρότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και βελτίωση των ήδη προσφερόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα ολοκληρωθούν με την ενσωμάτωση των ηλεκτρονικών πληρωμών είναι μερικές από τις περιοχές βελτίωσης για το Δημόσιο. Η άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, η εξοικονόμηση χρόνου και μετακινήσεων, η ασφάλεια των συναλλαγών, η μικρότερη οικονομική επιβάρυνση και η πρόσβαση στις υπηρεσίες πολιτών με ειδικές ικανότητες, περιλαμβάνονται στα θετικά σημεία για τους πολίτες».

Η παρουσίαση έκλεισε με την πρόταση ανάληψης συγκεκριμένου πιλοτικού έργου από την Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς κανένα κόστος για το κράτος, προκειμένου να επιδειχθεί η άμεση εφικτότητα των όσων περιλαμβάνονται στην πρόταση και να αναδειχθούν τα οφέλη, επιτρέποντας παράλληλα τον τελικό καθορισμό των προτύπων για περαιτέρω επέκταση των ηλεκτρονικών πληρωμών στο Δημόσιο τομέα.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ