Χρυσό βραβείο για την Τράπεζα Πειραιώς από το Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CRΙ)

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2010

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Τράπεζα Πειραιώς βραβεύεται από το διεθνή Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CRI), που την κατέταξε στη χρυσή κατηγορία. Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση που δόθηκε φέτος σε επιχείρηση της Ελλάδας. Επίσης, κατά την τελετή απονομής των βραβείων, η Τράπεζα έλαβε και ειδικό έπαινο για το κοινωνικό της έργο, που επιτελείται κυρίως μέσα από τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π.).

O CR Index αποτελεί διεθνώς ένα κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στους τομείς Κοινωνία, Περιβάλλον, Χώρος Εργασίας, Αγορά, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια και πρότυπα. Στην Ελλάδα ο Δείκτης εκπροσωπείται από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συνεργάζεται με το Business in the Community (BITC), Βρετανικό οργανισμό που δημιούργησε αυτό το Δείκτη. Η αξιολόγηση των εταιρειών έγινε από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες-αξιολογητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί ειδικά από το BITC.

Το βραβείο και τον έπαινο παρέλαβε η κ. Σοφία Στάϊκου, Πρόεδρος του Π.Ι.Ο.Π. και Υπεύθυνη της Επιτροπής ΕΚΕ του Ομίλου Πειραιώς, η οποία τόνισε τη σημασία που έχει η διεθνής αυτή διάκριση για την Τράπεζα Πειραιώς, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Και δήλωσε ότι «η συμμετοχή μας στη διαδικασία αξιολόγησης του CRI, μάς επιτρέπει να παρακολουθούμε την πρόοδό μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς αναφορικά με το έργο που επιτελούμε στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας».

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ