Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η 3η Απονομή των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

O θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με μία λαμπρή εκδήλωση ολοκληρώθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009-2010» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις βραβεύθηκαν στην 3η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας και του έργου που ενισχύει την κατεύθυνση της χώρας μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη της περιβαλλοντικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι των βραβευθέντων εταιριών και εταιριών μελών του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Oι ελληνικές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν είναι εξής:

 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
  • 1o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΚΤΩΡ
  • 2o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
  • 3o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΘΑΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • 1o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΛΒΑΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
  • 2o ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.
  • 3o ΒΡΑΒΕΙΟ: GEOMORPH INSTRUMENTS
 • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
  • 1o ΒΡΑΒΕΙΟ: INTERAMERICAN
  • 2o ΒΡΑΒΕΙΟ: FRIGOGLASS
  • 3o ΒΡΑΒΕΙΟ: COCO-MAT

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ., κ. Γιάννης Τρουβάς, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν η κ. Κατερίνα Παπαδημητρίου – Τζαβάλλου, Εκπρόσωπος της Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κας Δαμανάκη, ο κ. Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α., πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και μέλος της ΕΕΔΣΑ,ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος-Χωροταξίας του Πασόκ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ., και τέλος, η κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Την τελετή παρουσίασε ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος κ. Γιώργος Καραμέρος, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε η θεατρική ομάδα των Λωτοφάγων, μεταφέροντας στο κοινό «πράσινα μηνύματα» και διασκέδαση μέσα από μια «πολυμεσική» παράσταση (video-μουσική-θέατρο-χορός) ειδικά σχεδιασμένη για την τελετή των βραβείων.

Χορηγοί της βραδιάς της τελετής απονομής των βραβείων ήταν οι εταιρείες Αττική Οδός, Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., ΣΙΔΕΝΟΡ, Polyeco, Safetykleen Hellas, Vestas. Υποστηρικτές της τελετής ήταν οι εταιρείες, Γιώργο Βασιλείου, BarCatering Group, Κορπή, Made for Art, Πλαίσιο, Praevid, Supply Chain, Συνοδινός και technology partner – η εταιρεία Graal Digital Creations. Media Partner των βραβείων, ήταν ο Real Group, και χορηγοί επικοινωνίας , ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL FM, οι εφημερίδες «REAL NEWS», «Κέρδος», «Free Sunday», «City Press», η εταιρεία παραγωγής Vermantia Media Group, τα περιοδικά «CSR Review», «Marketing Week», τα ενημερωτικά portal Zougla.gr και EuroCharity και τα newsletters «Retail Today», «Com Today», «Daily Fax» και «Business Today».

Την επικοινωνία και την προώθηση του θεσμού και την οργάνωση των τελετών απονομής των βραβείων επιμελείται από το 2006 η Connective WorldGroup Southeastern Europe.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ