Ανακύκλωση: τα παιδιά μαθαίνουν και συμμετέχουν, με την πρωτοβουλία της INTERAMERICAN

Δεκάδες παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι συνοδοί, συμμετείχαν στη διαδραστική εκδήλωση για την ανακύκλωση, που οργάνωσε η INTERAMERICAN με τη συνεργασία της βιωματικής εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στις 30 Μαΐου, στο προσκοπικό κέντρο (ΠΥΒΑ) του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Σε όλους τους τομείς του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» και ειδικότερα στα ζητήματα περιβαλλοντικής αγωγής, η INTERAMERICAN εστιάζει το ενδιαφέρον της στις παιδικές ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια ημερήσια δραστηριότητα για τρεις ηλικιακές ομάδες με διαδοχικές δράσεις, που περιλάμβαναν την παραστατική παρουσίαση του θέματος της ανακύκλωσης, την ευαισθητοποίηση και ομαδικά παιχνίδια διαχωρισμού υλών και ανακύκλωσης, δημιουργικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά καθώς και παρασκευή χαρτοπολτού.

Σκοπός του προγράμματος, που θα συνεχιστεί από την INTERAMERICAN με τη συνεργασία του ΣΕΠ και για το νερό, είναι η εισαγωγή στην καθημερινή ζωή των παιδιών καλών συνηθειών και συμπεριφορών φιλικών προς τον περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Η INTERAMERICAN υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, που ξεκινά από τη σωστή διαχείριση των λειτουργιών της που επιδρούν περιβαλλοντικά και φθάνει σε ενέργειες ανάπλασης και αποκατάστασης, ενώ περιλαμβάνει και την εφαρμογή καινοτόμων ασφαλιστικών καλύψεων και παροχών για την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, την αστική ευθύνη επί ζημιών και την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις προϊοντικές γραμμές Green Line και Energy Line.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ