VIOPOL : Στόχος να αναπτυχθούμε στη διεθνή αγορά μέσα από στρατηγικές συνεργασίες

 

Η ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές είναι μεταξύ των στόχων της Viopol, η οποία μόλις ολοκλήρωσε την επένδυση της νέας παραγωγικής της μονάδας με τεχνολογίες αιχμής, στο Σχηματάρι, όπως αναφέρει ο CEO της εταιρείας, Χρίστος Καχραμάνογλου. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως για τη Viopol το ESG δεν είναι μόνο μια δέσμευση ευθύνης, “αλλά το αντιλαμβανόμαστε και ως εργαλείο ανάπτυξης του οργανισμού μας.”

 

– Η Viopol είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων πολυουρεθάνης. Πείτε μας περισσότερα για τις δραστηριότητες σας.

 

Η Viopol αναπτύσσει και παράγει καινοτόμα και tailor made συστήματα πολυουρεθάνης για τις υψηλότερες απαιτήσεις της βιομηχανίας και του κατασκευαστικού κλάδου. Αποστολή μας είναι Creating PURe Value για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, με μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο leadership.

 

Η πολυουρεθάνη είναι ένα προϊόν το οποίο συναντάμε παντού γύρω μας, αλλά πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει. Είναι μέσα σε όλα τα ψυγεία, σε όλους τους θερμοσίφωνες, στα αυτοκίνητα, στα αθλητικά δάπεδα και ως μόνωση σε κτήρια. Η Viopol είναι μια ελληνική εταιρεία που το 2024 συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας στον χώρο και έχει δραστηριότητα σε 25 χώρες.

 

– Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σας έναντι του ανταγωνισμού; 

 

Ένα από τα πιο βασικά μας πλεονεκτήματα είναι η κουλτούρα μας. Στην Viopol η κουλτούρα είναι business priority. Eίμαι περήφανος που έχουμε αναπτύξει και συνεχώς καλλιεργούμε μια κουλτούρα που αμφισβητεί τον παραδοσιακό τρόπο που διοικούνται οι επιχειρήσεις και δημιουργεί αυτό που κάποιοι αποκαλούν Conscious Capitalism.

 

Βασικό συστατικό της εταιρικής μας κουλτούρας είναι η εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη που θα με κάνει να αισθανθώ ασφαλής να πάρω πρωτοβουλία, να πω τη γνώμη μου, να μοιραστώ την ιδέα μου, να ξεδιπλώσω τη δημιουργικότητα μου.

 

Eίμαστε πιστοποιημένοι ως High Trust Workplace από την Great Place to Work.

 

– Σχεδιάζετε για φέτος νέες επενδύσεις και ποιες είναι αυτές;

 

Για το 2024 τρέχει ήδη ένα επενδυτικό σχέδιο επέκτασης του εργοστασίου μας, το οποίο θα διπλασιάσει τον χώρο παραγωγής και αποθήκευσης και θα δημιουργήσει τις υποδομές ώστε η  Viopol να λειτουργεί με 80% από ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

 

Επιπλέον, θα διευρύνουμε το Διοικητικό μας Συμβούλιο ενισχύοντάς το με αξιόλογα στελέχη διεθνούς βεληνεκούς, από διαφορετικούς τομείς και με διαφορετικές εξειδικεύσεις, που με την εμπειρία τους θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους.

 

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας και πού εστιάζετε για τα επόμενα χρόνια;

 

Ολοκληρώσαμε την επένδυση της νέας παραγωγικής μονάδας με τεχνολογίες αιχμής, στο Σχηματάρι, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτάσουμε τα 140 εκατ. ευρώ.

 

Δουλεύουμε χέρι-χέρι με τους πελάτες μας, αναπτύσσουμε tailor made λύσεις, αναγνωρίζοντας ευκαιρίες και συν-δημιουργώντας καινοτόμα και sustainable προϊόντα, αξιοποιώντας εμπειρία και εξειδίκευση 50 ετών και του, τελευταίας τεχνολογίας, R&D Centre μας. Στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε στη διεθνή αγορά μέσα από στρατηγικές συνεργασίες.

 

– Τι συναισθήματα προκαλεί η ίδια η θέση του/της CEO και πώς τα διαχειρίζεστε;

 

Περηφάνια, ευθύνη, ευγνωμοσύνη. Νιώθω περήφανος που ηγούμαι ενός οργανισμού που χαρακτηρίζεται από  ενσυναίσθηση, φροντίδα, συμμετοχικότητα και δημιουργικότητα. Έχω ευθύνη να δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο οι άνθρωποι θα νιώσουν το μέγιστο work-life integration. Νιώθω ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που εισπράττω καθημερινά από όλη την ομάδα μου.

 

– Πώς εκπαιδεύεται, ενημερώνεται και ανταλλάσσει απόψεις και καλές πρακτικές ένας/μία CEO σήμερα;

 

Προσωπικά, το CEO Clubs, με έχει βοηθήσει πολύ στο να βρίσκομαι με άλλους CEOs και να μοιραζόμαστε τη γνώση και την εμπειρία μας. Οι ομιλίες, τα events, τα workshops και οι εκπαιδεύσεις του The School of Leadership Practice, που οργανώνει το CEO Clubs, ενισχύουν τις γνώσεις μoυ και αναπτύσσουν το mindset που απαιτεί ο ρόλος ενός CEO σήμερα.

 

– Ποιος είναι ο ρόλος του/της CEO στη διατήρηση και ανάπτυξη των στελεχών του/της και ποιος στην προσέλκυση νέων στελεχών από την αγορά;

 

Θεωρώ ότι ο ρόλος ενός CEO σήμερα είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει το ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξη όλων των ανθρώπων του οργανισμού. Αυτοί με τη σειρά τους θα φροντίσουν για την ανάπτυξη της εταιρείας. Μέσα από την ανάπτυξη και την καθημερινή καλλιέργεια μιας εταιρικής κουλτούρας που θα φροντίζει το upskilling, reskilling και το customization των ανθρώπων  μας, θα μπορέσει ο οργανισμός να προσελκύσει και να διατηρήσει νέα ταλέντα, ώστε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του.

 

– Ένα νέο στέλεχος που έχει τη φιλοδοξία να γίνει CEO, τι θα το συμβουλεύατε;

 

Mην φοβάσαι να βγεις από το comfort zone σου. Όλα όσα φιλοδοξείς βρίσκονται στην άλλη πλευρά του φόβου. Συνειδητά αγκάλιασε τον φόβο και βγες από την ασφάλεια του comfort zone σου. Προχώρα, εμπιστεύσου το ένστικτο σου και τις αξίες σου. Αλλαγές θα γίνουν, θα αλλάξεις πορεία, θα αλλάξεις γνώμη. Είναι οκ. Όλα θα σε πάνε κάπου που μέχρι τότε μπορεί κ να μην είχες καν φανταστεί.

 

Η συμμόρφωση με τις αρχές του ESG αποτελούν βασική προϋπόθεση ώστε ένας οργανισμός να εξασφαλίσει ακόμα και χρηματοδότηση στο άμεσο μέλλον. Πόσο έχετε προετοιμαστεί στο πλαίσιο αυτό και πόσο έχει επηρεαστεί το μοντέλο διοίκησης του δικού σας οργανισμού;

 

Για εμάς το ESG δεν είναι μόνο μια δέσμευση ευθύνης, αλλά το αντιλαμβανόμαστε και ως εργαλείο ανάπτυξης του οργανισμού μας. Θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να υιοθετήσουμε υψηλότερα πρότυπα για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση. Είμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να προάγουμε την κοινωνική μας ευθύνη και να λειτουργούμε με διαφάνεια και ακεραιότητα. Η Viopol είναι μέλος του UN Global Compact, της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας εταιρικής βιωσιμότητας.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ