Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της ανήλικης Εβίνα Αποστολίδη

Η περιπέτεια της ανήλικης Εβίνα Αποστολίδη, 17 ετών είχε αίσιο τέλος, μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισης και κινητοποίηση των φορέων και των ΜΜΕ. Η ανήλικη βρέθηκε στον Πειραιά στις 4/5/07 και είναι καλά στην υγεία της. Ο Σύλλογος βρίσκεται κοντά στην ίδια και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.


Ο Σύλλογος το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των Φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά, τα οποία αναζητούνται. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός,
για όποιο λόγο και αν γίνεται.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δημοσιοποίηση και η μεγάλη κινητοποίηση, με τις οποίες αντιμετωπίζονται πλέον οι εξαφανίσεις ανηλίκων, οδηγούν στην γρήγορη και αίσια έκβαση τους. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, με την συνεργασία και τον σωστό συντονισμό Φορέων, Μ.Μ.Ε. και του Συλλόγου έχει μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που αναζητούνται.


Συγκεκριμένα κατά το έτος 2006 εξαφανίστηκαν 307 παιδιά εκ των οποίων βρέθηκαν 297 και αναζητούνται μόνο τα 10 ενώ κατά τα προηγούμενα έτη το ποσοστό των παιδιών που εξακολουθούσαν να αναζητούνται ήταν μεγαλύτερο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το έτος 2004 είχαν εξαφανιστεί 292 παιδιά από τα οποία είχαν βρεθεί 203 ενώ 89 παιδιά δεν είχαν βρεθεί. Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (European Federation for Missing and exually Exploited Children), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και αποτελεί ένα από τα τρία κύρια μέλη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Center for Missing and Exploited hildren), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.


Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.


Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης σας καθώς και από site που υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ