Βρέθηκε η ανήλικη Αγγελική

Η περιπέτεια της ανήλικης Αγγελικής Ψαλλίδα, 16 ετών, είχε αίσιο τέλος, μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισης και  κινητοποίηση των φορέων και των ΜΜΕ. Η ανήλικη βρέθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2006 στην περιοχή του Πειραιά και επέστρεψε στην οικογένειά της. Η Αγγελική είναι καλά στην υγεία της μετά από τους κινδύνους που διέτρεξε. Ο Σύλλογος βρίσκεται κοντά στην ίδια και την οικογένειά της για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, τα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα την αστυνομία, την ?μεση Δράση, το Τμήμα Εξαφανισθέντων Ατόμων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ανηλίκων, που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε κλήση και κάθε πρόβλημα σχετικό με τις εξαφανίσεις ανηλίκων, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση του συλλόγου μας με την αφισοκόλληση, Internet κ.ά.


Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (European Federation for Missing and Sexually Exploited Children), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και αποτελεί ένα από τα τρία κύρια μέλη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.


Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.


Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης σας καθώς και από site που υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης.


Πηγή: “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ