ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στον Ασύρματο

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Οργάνωση Athens Makerspace, έχουν την χαρά να παρουσιάσουν το “Φεστιβάλ Ανακύκλωσης” στον Ασύρματο.

Θα λάβει χώρα στο Πάρκο Ασυρμάτου το Σαββατοκύριακο ι 30-31 Οκτωβρίου, ώρα 11:00-19:00, ένα ιδιαίτερο Εργαστήριο Upcycling Πλαστικού & Precious Plastic Lab.

Στο χώρο θα υπάρχει θόλος από 100 % ανακυκλωμένο πλαστικό, το ειδικά διαμορφωμένο Πράσινο Σημείο, το πολύχρωμο παγκάκι από 20.000 καπάκια, καθώς και ενημερωτικές δράσεις για ολόκληρο το πρόγραμμα.

Θα χρησιμοποιηθούν οι μηχανές του Precious Plastic Lab για την κατασκευή αναμνηστικών δώρων για μικρούς και μεγάλους, από πλαστικά καπάκια!
Σας παροτρύνουμε να φέρετε και τα δικά σας!

Τι είναι το Precious Plastic lab
Πρόκειται για ένα εργαστήριο με 3D printers οι οποίοι ειδικεύονται στην επεξεργασία πλαστικών απορριμμάτων με σκοπό τη μετατροπή τους σε χρήσιμα προϊόντα.

Τα πλαστικά καπάκια είναι το πιο χρήσιμο είδος πλαστικού για τα μηχανήματα και ταυτόχρονα το λιγότερο ανακυκλώσιμο.
Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να τα μαζεύουμε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, σε μια δράση που θα οδηγήσει στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους για καλό σκοπό!

Γιατί αυτές οι δυο πράξεις: η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι το μέλλον του πλανήτη μας.


Οι δράσεις υλοποιούνται με την στήριξη του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2019» του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 48.800€).

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ