Διευρύνεται η συνεργασία ΔΕΠΑ-SONATRACH

Διευρύνεται η συνεργασία ΔΕΠΑ-SONATRACH – Mε απόλυτη επιτυχία η επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ στην Αλγερία
 
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρος Κιτσάκος μετέβη στο Αλγέρι για να συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρείας SONATRACH και να συμμετάσχει στο 15o Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ (15th International Energy Forum) που διεξήχθη από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα «Παγκόσμιες Ενεργειακές αλλαγές: ένα ενισχυμένος ενεργειακός διάλογος» (Global Energy Transition: an enhanced role for energy dialogue).

Ο κ. Κιτσάκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας SONATRACH κ. Amine Mazouzi, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας της Αλγερίας SONELGAZ κ. Mustapha Guitouni και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της SONATRACH, για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την περαιτέρω ανάπτυξη της  υπάρχουσας σύμβασης προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταξύ των εταιρειών ΔΕΠΑ και SONATRACH, καθώς και την διερεύνηση της συνεργασίας σε άλλους τομείς κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα ο κ. Κιτσάκος παρακολούθησε το 15o Διεθνές Ενεργειακό Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός της Αλγερίας, οι Υπουργοί Ενέργειας της Αλγερίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, Διευθύνοντες Σύμβουλοι από πολλές διεθνείς εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τους Διεθνείς Οργανισμούς International Energy Association (Ι.E.A.), International Gas Union (I.G.U.), International Energy Forum (I.E.F.). 

Τα θέματα του forum αφορούσαν στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και στην ενεργειακή ασφάλεια. Στο περιθώριο του forum, οι μεγαλύτεροι πετρελαιοπαραγωγοί του κόσμου συναντήθηκαν σε μία άτυπη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, με θέμα την παραγωγή πετρελαίου και την πορεία των διεθνών τιμών.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ