ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: Οι προοπτικές της εγχωρίας αγοράς υγείας στην ατζέντα της αρμόδιας Επιτροπής

Τις ιδιαίτερες προοπτικές που διαμορφώνονται στην Ελλάδα για τις γερμανικές εταιρείες με παρουσία στον κλάδο Υγείας, τις μελλοντικές δυνατότητες συμβολής τους στο ελληνικό σύστημα υγείας, καθώς και τη διαρθρωτική σημασία του τομέα μετά και τις έκτακτες συνθήκες, που προκάλεσε στην κοινωνία και την οικονομία η πανδημία, συζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κατά την τελευταία συνεδρίασή τους.

Οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή ενημέρωσαν για τα ανωτέρω θέματα τη Σύμβουλο Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανικής Πρεσβείας, κα Imke Kuhn.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στην οποία προέδρευσε ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου στην Επιτροπή, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη γερμανικών εταιρειών, όπως οι: Bayer, Boehringer Ingelheim, Dräger, Fresenius Kabi, Linde, Merck, Miele, NDD, Siemens Healthineers και +epicurus.

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές εταιρίες-μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου αναπτύσσονται σε όλους τους εμπλεκόμενους τομείς με την έρευνα στον κλάδο Υγείας και, ειδικότερα:

Στη φαρμακευτική βιομηχανία, όπου απασχολούνται 10.000 εργαζόμενοι, με τις γερμανικές εταιρείες να εμφανίζουν σε σύνολο ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δισ. ευρώ.
• Στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, όπου απασχολούνται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, με τις γερμανικές εταιρείες να διαμορφώνουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. ευρώ.
• Στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ο οποίος ανήκει στους πλέον ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς του συστήματος υγείας.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Επιτροπές Μελών διατίθενται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στην κατηγορία «Μέλη».

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ