Εύρεση ανήλικου Λέσι Φλόριν – Λήξη Amber Alert

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ανήλικου Λέσι Φλορίν (Lleshi Florin), 13 ετών. Ο Λέσι χάθηκε στις 3 Ιουλίου 2007, στις 10:00 π.μ., από το χωριό Γελλινιάτικα Ξυλοκάστρου, όπου διέμενε. Μετά την ενημέρωση του Συλλόγου για την εξαφάνιση του ανήλικου και κατόπιν συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έδωσε την έγκριση, ενεργοποιήθηκε το σύστημα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης «Amber Alert» με στόχο την ανεύρεση του ανήλικου. Από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην εύρεση του παιδιού, η Ελληνική Αστυνομία και άτομα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Παράλληλα, άτομα του Συλλόγου βρέθηκαν άμεσα κοντά στους γονείς. Τελικά το παιδί βρέθηκε, είναι καλά στην υγεία του και είναι πάλι κοντά στους γονείς του.


Το πρόγραμμα Amber Alert παρουσιάστηκε επίσημα την Παρασκευή 25 Μαΐου 2007 και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στην διαδικασία ανεύρεσης εξαφανισθέντων παιδιών καθώς αποδεικνύεται ότι συμβάλει στην άμεση και μέγιστη ενημέρωση, κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων με στόχο την ανεύρεση του παιδιού.


Οι εξαφανίσεις ανηλίκων αποτελούν ένα φαινόμενο με αυξητική τάση και στην χώρα μας και κάθε εξαφανισμένο παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.


Από την επίσημη παρουσίαση του Amber Alert στις 25 Μαΐου 2007, ο Σύλλογος χειρίστηκε 28 περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών εκ των οποίων 8 περιπτώσεις εξαφανίσεων αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά κρίσιμες, αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας από 5-14 ετών και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση του συστήματος Amber Alert. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε τρεις περιπτώσεις παιδιών: 6χρονος που εξαφανίστηκε στις 15 Ιουνίου 2007, από την περιοχή των Εξαρχείων, μετά το σχολείο του. Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε στην εξαφάνιση δύο παιδιών, 5 και 3 ετών, αντίστοιχα, τα οποία εξαφανίστηκαν στις 31 Μαΐου 2007 καθώς έπαιζαν κοντά στο σπίτι τους. Τέλος, η τρίτη περίπτωση αφορούσε 8χρονο παιδί με πρόβλημα ακοής, το οποίο εξαφανίστηκε στις 7 Ιουνίου 2007, καθώς έπαιζε στη γειτονιά. Και στις τρεις περιπτώσεις τα παιδιά βρέθηκαν την ίδια ημέρα. Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και των ευαισθητοποιημένων πολιτών, συνέβαλε στην έγκαιρη ανεύρεση και των 8 παιδιών, άρα και στην μη τελική ενεργοποίηση του προγράμματος.


Η σύμπραξη και ενεργή συμμετοχή όλων μας στην διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που έχει εξαφανιστεί, αποδεικνύεται ως η πιο αποτελεσματική οδός για την ανεύρεσή του και με το Amber Alert αυτό επιτυγχάνεται. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους φορείς, που συμμετέχουν στο Amber Alert, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή η ανεύρεση του μικρού μας φίλου Λέσι.


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ – ΕΛ.ΑΣ.
3. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
4. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
5. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
6. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
8. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
9. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
10. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
11. ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


12. NET ET1 ET3 (ΕΡΤ)
13. ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ
14. MEGA
15. ALPHA
16. ALTER
17. STAR
18. ΣΚΑΪ


ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


19. ΣΚΑΪ
20. ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO
21. ΡΥΘΜΟΣ
22. ΕΡΑ
23. ALPHA RADIO
24. JOHN GREEK
25. CAPTAIN JACK
26. FLASH INTERNET (ΠΡΟΒΟΛΗ AMBER ALERT TV SPOT)
27. ANTENNA


INTERNET


28. www.e-go.gr ? www.ethnos.gr ? www.imerisia.gr ? www.cinema.gr


INTERNET PROVIDERS & ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ


29. ΟΤΕ
30. FORTHNET


ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ AMBER ALERT SMS)


31. COSMOTE
32. VODAFONE
33. WIND


ΙΔΙΩΤΕΣ/ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


34. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
35. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.
36. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.
37. AEGEAN AIRLINES
38. DB DATABANK


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ