Έναρξη λειτουργίας του νέου σπιτιού φιλοξενίας του συλλόγου στην Κυλλήνη

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007, ανοίγει την αγκαλιά του το νέο σπίτι φιλοξενίας του Συλλόγου, στην Κυλλήνη. Το 8ο σπίτι φιλοξενίας του Συλλόγου, θα υποδεχθεί 20 ακόμη παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο με σκοπό να τα βοηθήσει να χτίσουν τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Ένα ακόμη σπίτι που θα προσφέρει αγάπη και θαλπωρή σε παιδιά θύματα κακοποίησης / παραμέλησης με την υποστήριξη των ανθρώπων που θα το πλαισιώνουν και την υπόσχεση όλων μας να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που χρειάζονται για να αναπτυχθούν οι μικροί μας φίλοι σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον με στοργή, αγάπη και ζεστασιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι φιλοξενίας στην Κυλλήνη είναι το μοναδικό σπίτι του Συλλόγου στη Δυτική Ελλάδα και πριν ακόμα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του, έχει ήδη συμπληρώσει τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να φιλοξενήσει, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά θύματα κακοποίησης να εξακολουθούν να παραμένουν στα σπίτια τους και κοντά στους θύτες τους. Δυστυχώς, οι κλήσεις στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά ? SOS 1056 που αφορούν σε αιτήματα για φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι πάρα πολλές.

Τα τελευταία χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αρνηθεί τη φιλοξενία, λόγω έλλειψης χώρου, σε περισσότερα από 600 παιδιά θύματα, κατόπιν αιτημάτων που δεχτήκαμε από τις Εισαγγελικές Αρχές και άλλους φορείς (ιδιωτικούς, κρατικούς). Τα 8 πλέον Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών σε κίνδυνο δεν επαρκούν και αυτό καθιστά την ανάγκη λειτουργίας και νέων χώρων φιλοξενίας παιδιών επιβεβλημένη.

  • Επαναλειτουργία του 1ου Σπιτιού Φιλοξενίας στα Πατήσια
  • Λειτουργία νέων Σπιτιών Φιλοξενίας σε Αθήνα
  • Λειτουργία νέων Σπιτιών Φιλοξενίας στην επαρχία (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Κέρκυρα και αλλού) 
  • Λειτουργία σπιτιού Υποδοχής στην Αγία Βαρβάρα. Τα σπίτια υποδοχής δέχονται παιδιά στο αρχικό στάδιο μέχρι να βρεθεί εάν υπάρχει λύση για την επαναφορά τους στο οικογενειακό περιβάλλον
  • Λειτουργία διαμερισμάτων-σπιτιών για παιδιά, που μεγάλωσαν κοντά μας και πλέον έχουν φτάσει σε ηλικία που πρέπει να χαράξουν το δικό τους δρόμο, να ξεκινήσουν τη δική τους ζωή με τη δική μας βέβαια στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί και με οποιονδήποτε τρόπο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που έχουμε. Παιδιά που είναι φοιτητές ή έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν, έχουν ανοίξει το δικό τους σπίτι αλλά έχουν ακόμη την ανάγκη μας όπως κάθε παιδί σ? αυτή τη φάση της ζωής του έχει ανάγκη την οικογένειά του. Όλα τα παραπάνω οικήματα παραχωρούνται στο Σύλλογο από ιδιώτες και άλλους φορείς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ