Ένα μεγάλο ταξίδι έφτασε στο τέλος του….

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Κ.Π.Καβάφης

Στις 22 Μαΐου ο Κώστας και ο Άγγελος ξεκίνησαν με μικρά σκάφη αλλά μεγάλο κουράγιο να μεταδώσουν το μήνυμα του Χαμόγελου από άκρη σε άκρη στο Αιγαίο. Κατάφεραν και διέσχισαν τη θάλασσά μας ξεκινώντας από την Εύβοια, διασχίζοντας της Κυκλάδες και αισίως σήμερα καταφθάνοντας στο Λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης έπειτα από 19 μέρες πορεία, συχνά ενάντια στις καιρικές συνθήκες. Κάθε τους αντάμωμα ήταν για εμάς κέρδος και τιμή, καθότι οι δύο τους αποφάσισαν πως ο σκοπός Συλλόγου είναι μεγαλύτερος από τις δικές τους δυσκολίες.

Είτε κούραση, είτε καιρός είτε ακόμα και φόβος.  Ένας σκοπός που δεν αναδύεται από το προσωπικό συμφέρον, αλλά στην αλλαγή νοοτροπίας από το εγώ στο εμείς. Έτσι και οι ναύτες μας, από μόνοι τους, έγιναν ομάδα, μαζί τους συμπαρέσυραν όσους τους στήριξαν στη διαδρομή τους, όσους τους έμαθαν και όσους τους υποστήριξαν. Άλλωστε ένα ταξίδι δεν κρίνεται από την διάρκεια ή την απόσταση, αλλά από τις εμπειρίες που αποκτάμε και τον σκοπό για τον οποίο κάνουμε το πρώτο βήμα για τον δρόμο.

Είναι γραφικό το ευχαριστώ που συχνά επαναλαμβάνουμε, αλλά δεν υπάρχει πιο ειλικρινής λέξη ακόμα και για φίλους. Άγγελε και Κώστα είμαστε περήφανοι για το ταξίδι σας και είναι τιμή μας που σας γνωρίσαμε και που πλέον αποτελείτε κομμάτι της οικογένειάς μας.

Καλή Αντάμωση!

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα South Evian Gulf team
Κώστας Μανατάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 από γονείς Κρητικούς. Το 1988 πήρε μετάθεση, ως τεχνικός δικτύων του ΟΤΕ, στην Κίσσαμο Χανίων, όπου και τελικά εγκαταστάθηκε μόνιμα. Το 1999 επιχείρησε και ολοκλήρωσε τον περίπλου της Κρήτης με καγιάκ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία, επιτυχία που του έδωσε το κίνητρο και για τις επόμενες αποστολές. Το 2000 ήρθε ο περίπλους της Πελοποννήσου, το 2001 της ελεύθερης Κύπρου και το 2002 το ταξίδι Αλεξανδρούπολη-Σχινιάς, μια απόσταση 800 ναυτικών μιλίων. Έχει μια κόρη, τη Μερόπη.

Aγγελος Γ. Χριστοφίδης
Γεννήθηκε το 1980 στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ασχολήθηκε με την κολύμβηση σε αγωνιστικό επίπεδο και με το θαλάσσιο σκι. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά μικρών ταξιδιών με καγιάκ στον Βόρειο και τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Είναι υπ. Διδάκτωρ του Παν/μίου Ιωαννίνων και παράλληλα εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ