Βίντεο για τη σπατάλη τροφίμων από τη ΜΚΟ «Μπορούμε»

«Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου» για μην πηγαίνει καμία μερίδα φαγητού χαμένη

Τη συμβολή των πολιτών για να αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός και να μην σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων ζητεί η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε».

Μέσα από ένα νέο βίντεο με τίτλο «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου», η οργάνωση παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους καθημερινά σπαταλώνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει η οργάνωση:
  • 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σε ετήσια βάση.
  • 173 κιλά τροφίμων σπαταλά κάθε Ευρωπαίος, σε ετήσια βάση.
  • 793.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποσιτίζονται. Η  σπατάλη της Ευρώπης μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας.
Η οργάνωση επισημαίνει ότι «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου ενημερώνει πως το “Μπορούμε” σώζει καθημερινά περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού και έχει προσφέρει συνολικά 16.000.000+ μερίδες φαγητού σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Το “Μπορούμε” έχει διαθέσει 40 τόνους φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ενώ η ολιστική προσέγγιση του στο θέμα σπατάλης τροφίμων οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού προσφοράς, χάρη στον οποίο 1 ευρώ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προσφερόμενες μερίδες».

Η οργάνωση καλεί το κοινό να ενταχθεί στους περισσότερους από 500 εθελοντές που έχουν στηρίξει το «Μπορούμε». «Μαζί σου, σίγουρα Μπορούμε περισσότερα», τονίζει η ΜΚΟ.

«Η Ιστορία ενός μοναχικού κάδου» είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Μπορούμε στο Facebook.

Το βίντεο είναι παραγωγή της Foss Productions, το σενάριο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μελιτάς από την Bold Ogilvy σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζώη, με τη χορηγία της Asset Ogilvy

Πηγή: naftemporiki.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ