Η ΔΕΠΑ στο EU Arab World Summit

Το “EU Arab World Summit : Partners for Growth and Development”  έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016. Το πρώτο ευρω-αραβικό παγκόσμιο συνέδριο έθεσε τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρω-αραβικό διάλογο. 

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που ετέθησαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν το νέο πρότυπο της ευρω-αραβικής συνεργασίας, η δημιουργία μιας νέας οικονομίας στην Ελλάδα, ο οικονομικός μετασχηματισμός του αραβικού κόσμου, η οικοδόμηση μιας νέας προοπτικής στον τομέα της ενέργειες και οι προοπτικές για την Ελλάδα στον τομέα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. 

Την εναρκτήρια ομιλία εκφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Επιπλέον στην εκδήλωση παρευρέθησαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και πολιτικά στελέχη, αξιωματούχοι από τις Αραβικές χώρες, επίτιμα μέλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό Κόσμο. Τη ΔΕΠΑ εκπροσώπησε με ομιλία-παρουσίαση ο Δρ. Κώστας Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διεθνών, Εμπορίας, Χαρτοφυλακίου και Προμήθειας Αερίου.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ