Η επίσκεψη του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ και στο Ίλιον

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στην Κέρκυρα από τις 17 έως και τις 26 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας πραγματοποιώντας ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο σε 150 παιδιά του νησιού.

Επιπλέον, στις 1 και 2 Ιουλίου, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», στελεχωμένο από κλιμάκιο εθελοντών γιατρών του Οργανισμού, επισκέφθηκε τον καταυλισμό «ΚΙΑΦΑ» που βρίσκεται στο Δήμο Σπατών–Αρτέμιδος και πραγματοποίησε προληπτική ιατρική και οδοντιατρική στα 45 παιδιά του καταυλισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στην προσπάθειά του να σταθεί δίπλα στις οικογένειες που διαμένουν στον καταυλισμό διέθεσε και είδη πρώτης ανάγκης.

Τέλος, στις 8, 9, 10 και 15, 16 Ιουλίου, το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και οι εθελοντές γιατροί, βρέθηκαν στο «Κέντρο Κοινωνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Παιδιών» του Οργανισμού στο Ίλιον,  πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε 158 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και στηρίζονται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.137 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ και στο Ίλιον!

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κ. Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Άλλοι 3 σταθμοί προστέθηκαν στο ταξίδι του Ιπποκράτη, προσφέροντας δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε ακόμα περισσότερα παιδιά και προσθέτοντας πολλά ακόμα χαμόγελα. Είμαστε περήφανοι που η σημαντική αυτή δράση προληπτικής ιατρικής φέρει φέτος τη σφραγίδα της Johnson & Johnson».

Επίσης η κ. Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Η Johnson & Johnson επιθυμεί να προσφέρει στην κοινωνία υποστηρίζοντας μέσω του Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust αξιόλογες πρωτοβουλίες. Για το λόγο αυτό βλέπουμε με πολύ χαρά τον αριθμό των παιδιών που εξετάζονται από τον Ιπποκράτη να αυξάνεται σταθερά».

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

● Τον Πρόεδρο, κύριο Αλέξιο Μαρτζούκο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου
● Τον Πρόεδρο, κύριο Ευγένιο Ραψομανίκη και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου
● Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, κύριο Ιωάννη Παρασκευόπουλο και τα μέλη της
● Το Δήμο Κέρκυρας για τη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου
● Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κέρκυρας  ΔΕΥΑΚ
● Την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας
● Τη Διεύθυνση Τροχαίας Κέρκυρας
● Τη Δημοτική Αστυνομία Κέρκυρας
● Τα ξενοδοχεία «Αρήτη» και «Αρίων καθώς και το ψητοπωλείο «Το Πικάντικο».

Για ακόμα μία φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει, για την εθελοντική συμμετοχή τους και την ανεκτίμητη προσφορά τους προς τα παιδιά, τους εθελοντές γιατρούς του Οργανισμού:

κ. Νικόλαο  Μυριοκεφαλιτάκη – παιδίατρο, κ. Ηλία Ζιάζιο – παιδίατρο, κον Κωνσταντίνο Μελισσάρη – οδοντίατρο, κον Κωνσταντίνο Τρασιά – οδοντίατρο, κον Γιώργο Πάτρωνα – οδοντίατρο, κα Παρασκευή Κουβά – οδοντίατρο, κ. Άντα Αγαδάκου – οδοντίατρο, κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη – οδοντίατρο, κον Δημήτρη Αλωνιστιώτη – οφθαλμίατρο, κ. Θωμά Κίτσο – οφθαλμίατρο, κ. Νίκο Καραχάλιο -οφθαλμίατρο, κ. Νίκο Ιωάννου – οφθαλμίατρο, κ. Αναστασία Τζάτζαρη -οφθαλμίατρο, κα Γιούλα Μπάρλα – οφθαλμίατρο, κ. Έφη Τρύπατζη – ΩΡΛ, κ. Άννα Πριέρου – ΩΡΛ, κ. Ιωάννη Σαμψάκη – ΩΡΛ και τον κον Δημήτρη Ραμαντάνη – ΩΡΛ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικοινωνήστε με την .α Νίκη Σωτηροπούλου, Politics – 210 683 9703/4, την κ. Βενετία Κυριαζοπούλου, Johnson & Johnson Hellas Consumer – 210 687 5790,  την κ. Νάταλι Καρακιουλάφη, Το Χαμόγελο του Παιδιού – 210 330 6140.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ