Η Ομάδα Παιδιών για τα Δικαιώματα του Παιδιού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης

Την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 η Ομάδα Παιδιών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία αποτελείται από παιδιά που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, και το απόγευμα της ίδιας μέρας με τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, κ. Λοβέρδο Ανδρέα, οπού συζήτησαν για τα προβλήματα των παιδιών στη χώρα μας, την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και τις λύσεις που τα ίδια προτείνουν.

Συγκεκριμένα τα παιδιά ανέφεραν στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα με την έκδοση νόμιμων εγγράφων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο αλλά και γενικότερα για το εκπαιδευτικό σύστημα-  καθώς επίσης και για την έλλειψη υποστηρικτικών δομών για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Ο κ. Πετσάλνικος ευχαρίστησε θερμά τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις τους στους αρμόδιους Υπουργούς,

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα παιδιά συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Aθλησης, κ. Λοβέρδο οπού του ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στα ελληνικά νοσοκομεία. Συγκεκριμένα ανέφεραν την έλλειψη παιδιατρικών νοσοκομείων στην περιφέρεια, την έλλειψη προσωπικού, την διαμόρφωση των χώρων που νοσηλεύονται παιδιά καθώς επίσης και την απουσία ειδικού προσωπικού οπού θα συμβουλεύουν τους γονείς για το πώς θα μιλήσουν στα παιδιά τους, όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο κ. Λοβέρδος με την σειρά του ευχαρίστησε τα παιδιά για την παρουσία τους εκεί και τους απάντησε ότι θα μεριμνήσει για τα θέματα που του έθιξαν και θα φροντίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να λάβουν την απάντηση του.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους για τα Παιδιά και προσανατολισμένες στην επιθυμία των παιδιών να ακούγεται η φωνή τους  και να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.


   
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ