Η Schneider Electric λανσάρει νέο ελεγκτή Modicon M262 IIoT ήδη για εφαρμογές αυτοματισμού και motion

Η Schneider Electric λανσάρει νέο ελεγκτή Modicon M262 IIoT ήδη για εφαρμογές αυτοματισμού και motion
IIoT-ready με άμεση συνδεσιμότητα σε cloud και κυβερνοασφάλεια
Μειωμένος χρόνος έναρξης λειτουργίας με ενσωματωμένο Plug & Work μέσω Machine Assistant
Αυξημένος χρόνος λειτουργίας χάρη στο Machine Advisor & το EcoStruxure Augmented Operator Advisor

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσιάζει μια νέα, ισχυρή λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής των έξυπνων μηχανών. 

Ο νέος λογικός ελεγκτής Modicon M262 είναι έτοιμος για εφαρμογές αυτοματισμού και motion σε επίπεδο IIoT. Προσφέρει την πλέον σύγχρονη, επεκτάσιμη και αξιόπιστη ενσωμάτωση μηχανών σε περιβάλλον Industry 4.0, από μηχανή σε συσκευή ή σε άνθρωπο, από μηχανή σε μηχανή η ακόμα και από μηχανή σε εγκατάσταση ή απευθείας στο cloud.

Επιπλέον, ο λογικός ελεγκτής Modicon M262 ενσωματώνει δυνατότητα προστασίας στον κυβερνοχώρο και πρωτόκολλα κρυπτογράφησης ώστε να παρέχει άμεση συνδεσιμότητα στο cloud και ψηφιακές υπηρεσίες, χάρη στις δύο ενσωματωμένες θύρες Ethernet.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Modicon M262 περιλαμβάνουν:

Συνδεσιμότητα: Διαθέτει έως πέντε ανεξάρτητα δίκτυα Ethernet one-to-one και συνδεσιμότητα cloud με ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για εύκολη ενσωμάτωση στο εργοστάσιο με ανοιχτά πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των OPC UA, PackML, SQL ή ενσωμάτωσης στο cloud με αιτήματα MQTT, JSON ή HTTPs (API).
Αποδοτικότητα: Με τέσσερις έως 16 συγχρονισμένους άξονες με κλιμακωτό χρόνο κύκλου έως ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και ταχύτητα επεξεργασίας τριών νανοδευτερόλεπτων ανεξάρτητα από τις εργασίες επικοινωνίας, ο ελεγκτής Modicon M262 ανταποκρίνεται σε απαιτητικές επιδόσεις εφαρμογών κίνησης. Ακόμη, βοηθά στην απλοποίηση της αρχιτεκτονικής του μηχανήματος και της καλωδίωσης του διαύλου πεδίου ενώ με το Machine Assistant (τεχνολογία διακομιστή ιστού), δεν απαιτείται λογισμικό για την έρευση, τη θέση σε λειτουργία και τη διάγνωση συσκευών.
Ευελιξία: Aπαντά στις ανάγκες της λογικής εφαρμογής, όπου μπορεί επίσης να είναι ένας λογικός ελεγκτής motion «Όλα σε Ένα», ενσωματώνοντας όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες όπως Motion bus, encoder και touch probes. Η ασφάλεια μπορεί να είναι σπονδυλωτή ή ενσωματωμένη. Με δυνατότητα επιλογής μεταξύ βελτιστοποιημένων και επιδόσεων συστημάτων I/O, ο λογικός ελεγκτής Modicon M262 παρέχει ευέλικτες αρχιτεκτονικές γύρω από το EtherNet / IP ή / και το Sercos – όλα σε ένα λογισμικό, το  EcoStruxure Machine Expert.
Προστασία: Με ενσωματωμένη λύση ασφάλειας, ο λογικός ελεγκτής Modicon M262 συμμορφώνεται με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς ασφαλείας έως το SIL3. Προσφέρει ενσωματωμένη κρυπτογραφημένη επικοινωνία, διαχωρισμό δικτύου, πιστοποίηση Achilles και άλλα χαρακτηριστικά ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο λογικός ελεγκτής Modicon M262 Controller είναι IIoT-ready και σχεδιασμένος ώστε να επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία και να βελτιστοποιήσουν το χρόνο τους, από το σχεδιασμό εφαρμογών που απαιτούν επιδόσεις έως τη θέση σε λειτουργία του μηχανήματος.

«Οι συνδεδεμένες συσκευές από μόνες τους δεν αρκούν για να πραγματοποιήσουν πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό. Πρέπει να αναπτυχθεί ένα απρόσκοπτο οικοσύστημα ανθρώπων και μηχανών, εκτελώντας βελτιστοποιημένες διεργασίες από άκρη σε άκρη», ανέφερε ο Cyril Perducat, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, IoT & Digital Transformation, Schneider Electric.

Ο λογικός ελεγκτής Modicon M262 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του EcoStruxure™ Μachine της Schneider Electric, μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική που προσφέρει ισχυρές δυνατότητες σε έξυπνα μηχανήματα. To EcoStruxure Machine δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές μηχανών και τους κατασκευαστές OEM να ανταγωνίζονται επιτυχώς και να καινοτομούν στη νέα, ψηφιακή εποχή μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα και δημιουργώντας επιπλέον ροές εσόδων από νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Oι χρήστες μπορούν να συνδέσουν εύκολα το Modicon M262 στο EcoStruxure Machine Advisor και να αποκτήσουν πλήθος πληροφοριών σχετικά με το μηχάνημα. Το Machine Advisor επιτρέπει στους OEM να παρακολουθούν περιουσιακά στοιχεία και να πραγματοποιούν προγνωστική συντήρηση, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες για δημιουργία εσόδων από υπηρεσίες του τελικού χρήστη.

EcoStruxure: Καινοτομία σε κάθε επίπεδο

Το EcoStruxure είναι η ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική και πλατφόρμα συστήματος με δυνατότητα IoT της Schneider Electric. Παρέχει βελτιωμένη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα. Επιπλέον, αξιοποιεί τις εξελίξεις στο IoT, την κινητικότητα, την ανίχνευση, το cloud, τα analytics και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για την παροχή καινοτομίας σε κάθε επίπεδο. Σε αυτά περιλαμβάνονται συνδεδεμένα προϊόντα, Edge Control και εφαρμογές, Analytics και υπηρεσίες. Το EcoStruxure έχει αναπτυχθεί σε 480.000+ ιστότοπους, με την υποστήριξη 20.000+ ολοκληρωμένων συστημάτων και προγραμματιστών, συνδέοντας πάνω από 1,6 εκατομμύρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση μέσω 40+ ψηφιακών υπηρεσιών.

«Με το Modicon M262, έχουμε μια νέα προσφορά EcoStruxure Machine όπου οι OEM μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στα μηχανήματά τους χρησιμοποιώντας το EcoStruxure Machine Advisor, επιτρέποντάς τους να τροποποιήσουν και να προσθέσουν νέες υπηρεσίες σε κάθε εγκατεστημένο μηχάνημα και σε οποιαδήποτε τοποθεσία παραγωγής παγκοσμίως», δήλωσε ο Carlos. Villa, Αντιπρόεδρος – Βιομηχανία ΗΠΑ, Schneider Electric. «Αυτή η νέα προσφορά EcoStruxure διαφοροποιεί περαιτέρω τους συνεργάτες μας OEM που κάνουν αυτήν την υπηρεσία αναλυτικών στοιχείων διαθέσιμη και προσφέρει επιπλέον αξία στους τελικούς χρήστες τους που επωφελούνται από αυτήν την επιχειρησιακή εικόνα».

Σχετικά με την Schneider Electric
Στη Schneider Electric, πιστεύουμε ότι η πρόσβαση στην ενέργεια και στο ψηφιακό περιβάλλον αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Στόχος μας είναι να προτρέψουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν την φιλοσοφία μας για αποδοτική χρήση ενέργειας και πόρων, εξασφαλίζοντας ότι ‘Life Is On’ παντού, για όλους και σε κάθε στιγμή. Παρέχουμε ψηφιακές λύσεις διαχείρισης ενέργειας και αυτοματισμού για βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας. Συνδυάζουμε παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διαχείρισης ενέργειας, αυτοματισμού σε πραγματικό χρόνο, καθώς και λογισμικό και υπηρεσίες συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες. Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε ενεργά στη διάδοση των αμέτρητων δυνατοτήτων μιας ανοιχτής, παγκόσμιας, καινοτόμου κοινότητας που εργάζεται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. 
www.se.com/gr   

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ