Μ. Τσαμάζ, ΟΤΕ: Πετύχαμε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρές επιδόσεις

Τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Β’ τρίμηνο του 2016 ανακοίνωσε πρόσφατα ο όμιλος ΟΤΕ. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mιχάλης Τσαμάζ, τόνισε ότι ο Όμιλος πέτυχε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

«Αυτό, χάρη στην τεχνολογική μας πρωτοπορία, την υπεροχή του brand μας και τις επενδύσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που αναζητούν οι πελάτες», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεχιζόμενη ζήτηση για γρήγορες ευρυζωνικές συνδέσεις, αξιόπιστες υπηρεσίες δεδομένων κινητής και πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο, ενίσχυσαν τα έσοδα και την κερδοφορία EBITDA στην Ελλάδα. 

Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα παραμένει ο έλεγχος του κόστους και στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος Ιουνίου ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης για περισσότερους από 300 εργαζόμενους το οποίο αναμένεται να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά περίπου 13 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Όσον αφορά σε μελλοντικές προοπτικές, ο Όμιλος ΟΤΕ εκτιμά ότι οι τάσεις που διαμόρφωσαν το πρώτο μισό του χρόνου, αναμένεται να συνεχιστούν και το υπόλοιπο του 2016. 

Η επιπρόσθετη φορολόγηση και ιδίως ο φόρος στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και οι επιπλέον προβλεπόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις, αναμένεται να επηρεάσουν τη ζήτηση. Οι συνολικές επενδύσεις του ΟΤΕ αναμένεται και το 2016 να διαμορφωθούν στα επίπεδα των 0,55 δισ. ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους για την απόκτηση φάσματος.

Πηγή: DailyFax

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ