Προληπτική Οδοντιατρική από το Χαμόγελο του Παιδιού στο Δήμο Κουφαλίων Θεσσαλονίκης

Η Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Συλλόγου
υπό την αιγίδα του Δήμου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης,
με την υποστήριξη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
πραγματοποιεί προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο
σε σχολεία του Δήμου Κουφαλίων
και με την υποστήριξη της τράπεζας Eurobank EFG.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002 διαθέτει Κινητή Μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής και στα πλαίσια αυτής της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης έχουμε πανελλαδικά επισκεφθεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (νομαρχία, δήμοι, ιατρικοί σύλλογοι) δεκάδες σχολεία, ενώ χιλιάδες παιδιά έχουν εξεταστεί. Το συμπέρασμα που εξήχθη είναι η έλλειψη ? σε πολλές περιοχές- ιατρικής κάλυψης και η αδυναμία πολλών γονέων να έρθουν σε επαφή με ιατρικό προσωπικό. Σε πολλές περιπτώσεις σοβαρά προβλήματα υγείας από τα οποία έπασχαν τα παιδιά δεν είχαν ποτέ διαγνωστεί.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στην ευρύτερη δραστηριότητα του συλλόγου, παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε παιδιά. Τα ιατρεία του Συλλόγου στον Καρέα Αττικής, οι κινητές ιατρικές μονάδες του συλλόγου (ασθενοφόρα) κ.α. στόχο έχουν την αξιοπρεπή, ασφαλή και δωρεάν παροχή ιατρικής παρακολούθησης παιδιών καθώς και την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Η πενταετής πλέον εμπειρία, μας έχει διδάξει την τεράστια σημασία της προληπτικής ιατρικής σε παιδιά  σε ολόκληρη την Ελλάδα, παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά  κέντρα, παιδιά με οικονομικά προβλήματα, παιδιά που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Παιδιατρικής του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Δήμου Κουφαλίων Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πρόκειται από τις  30/4/2007 έως και τις 5/5/2007 να επισκεφθεί τα Δημοτικά Σχολεία των Κουφαλίων και να πραγματοποιήσει προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές.

Την τελευταία μέρα, 5/5/2007, η Μονάδα θα βρίσκεται για προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά στην Κεντρική Πλατεία Κουφαλίων.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ