Τα μεγαλύτερα Φωτοβολταϊκά & Ενεργειακά Έργα στην Ιορδανία και στη Μέση Ανατολή φέρουν την σφραγίδα της ποιότητας της TÜV AUSTRIA HELLAS

H TÜV AUSTRIA HELLAS έχει λάβει μέρος στον έλεγχο των μεγαλύτερων Φωτοβολταϊκών Έργων στην Ιορδανία ως ανεξάρτητος φορέας ελέγχου μεγάλων επενδυτικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνδεση των πρώτων μεγάλων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιωτική πρωτοβουλία, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες testing & commissioning που προσφέρει έχουν αναγνωριστεί από όλες τις εταιρίες διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιορδανία.

Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις που έχουν επιθεωρηθεί, από τις αρχές του 2015 έως και σήμερα, από την TÜV AUSTRIA HELLAS και τα αντίστοιχα πεδία ελέγχων είναι τα κάτωθι: 
  1. Royal Hashemite Court (Φ/Β εγκατάσταση 5,5 MWp εντός του βασιλικού παλατιού Raghadan στο Αμμάν) – Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και δοκιμές με σκοπό την τελική παραλαβή του σταθμού για λογαριασμό της βασιλικής τεχνικής υπηρεσίας καθώς και δοκιμές απόδοσης (PR) του σταθμού.
  2. Ayla 1 (Φ/Β εγκατάσταση 3,3 MWp στα σύνορα της Νότιας Ιορδανίας με το Ισραήλ στην περιοχή της Άκαμπα) – Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και δοκιμές για την τελική παραλαβή του σταθμού για λογαριασμό του επενδυτή και το τελικό commissioning σε Μέση και Χαμηλή Τάση. Η TÜV AUSTRIA HELLAS είχε όλη την ευθύνη για τη σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο. Ο σταθμός Ayla 1 είναι ο πρώτος σταθμός στην Ιορδανία που συνδέθηκε στο δίκτυο Μέσης Τάσης. Ήδη ο γειτονικός Φ/Β σταθμός Ayla 2 (2,6MWp) έχει συμβασιοποιηθεί από την TÜV AUSTRIA HELLAS για τις ίδιες υπηρεσίες.
  3. Albadiya (Φ/Β εγκατάσταση 12 MWp στα σύνορα της Βόρειας Ιορδανίας με τη Συρία στην περιοχή του Al-Mafraq) – Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και δοκιμές για την τελική παραλαβή του σταθμού για λογαριασμό του επενδυτή και το τελικό commissioning σε Μέση και Χαμηλή Τάση. Η TÜV AUSTRIA HELLAS είχε όλη την ευθύνη για τη σύνδεση του σταθμού στο δίκτυο. Ο σταθμός Albadiya είναι ο δεύτερος σταθμός στην Ιορδανία που συνδέθηκε στο δίκτυο Μέσης Τάσης μετά τον Ayla 1.
  4. Falcon Ma’an Project (Φ/Β εγκατάσταση 23 MWp στο Μαάν της Ιορδανίας).
Ανασκοπήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι συμβάσεις έργου για την κατασκευή και τη συντήρηση του Φ/Β σταθμού.

Όλες οι δοκιμές διενεργήθηκαν από ειδικευμένους επιθεωρητές της TÜV AUSTRIA HELLAS καθώς και βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών επιθεώρησης και ελέγχου. Η TÜV AUSTRIA HELLAS αποτελεί την αξιόπιστη και κορυφαία λύση επιθεώρησης και πιστοποίησης μεγάλων τεχνικών έργων και έργων υποδομής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, όπου δραστηριοποιείται είτε με θυγατρικές εταιρείες είτε με αντιπροσώπους.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ