«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε σε Διεθνές Συνέδριο στην Κροατία

Το συνέδριο με τίτλο «International conference on missing children “Whose children are missing children?” διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά της Κροατίας στις 13 Ιουλίου 2018 στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να διαμορφωθεί μια συνολική εικόνα σχετικά με τη γνώση που υπάρχει και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα των εξαφανίσεων ανηλίκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά δύσκολο να υπολογιστεί με ασφάλεια ο συνολικός αριθμός, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «Missing Children Europe» αναφέρει ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη δηλώνονται εξαφανίσεις για περισσότερα από 250.000 παιδιά.

Όπως έγινε σαφές στη διάρκεια του Συνεδρίου στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών υπάρχει σημαντικός κίνδυνος τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία τους. Ο αριθμός των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα εξαφανισμένα παιδιά καταδεικνύει τη σημασία της ύπαρξης μιας σοβαρής προσέγγισης για την ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών στον τομέα αυτό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της MCE, συμμετείχε στο συνέδριο όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την προσέγγιση και τις καλές πρακτικές που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στις περιπτώσεις των εξαφανισμένων ανηλίκων μέσα από τις υποδομές και μηχανισμούς που έχει αναπτύξει, όπως είναι η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, του μηχανισμού Amber Alert Hellas και της κινητοποίησης της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ