Τριπλάσιος ο αριθμός κλήσεων από γονείς & παιδιά στην Εθνική Γραμμή SOS 1056 – Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το ΖΑΓΟΡΙ

Τα επίσημα αποτελέσματα της λειτουργίας της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 για το έτος 2009 ανακοίνωσαν σήμερα ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Έξι μόλις μήνες μετά την ενίσχυση της στελέχωσης της Εθνικής Γραμμής με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό από το ΖΑΓΟΡΙ, τα αποτελέσματα των ληφθέντων κλήσεων δείχνουν να έχουν μεγαλώσει ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα, από το Μάιο έως και το Νοέμβριο 2009 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 221.396 κλήσεις, συγκριτικά με 87.866 που είχαν γίνει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς.

Στη Γραμμή απευθύνθηκαν παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην καθημερινότητά τους, γονείς που αναζητούσαν λύσεις σε θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους, έφηβοι για θέματα μεταξύ τους σχέσεων, θέματα εφηβείας, σχολικά ή μαθησιακά προβλήματα, προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και φορείς που δραστηριοποιούνται στα θέματα παιδικής προστασίας.

Με βασικό μήνυμα «Κάποια παιδιά είναι ήρωες», 9 κοινωνικοί λειτουργοί και 5 ψυχολόγοι βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για οποιοδήποτε θέμα αφορά στο παιδί, συμβάλλοντας καταλυτικά στην επίλυση κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά αλλά και οι γονείς με τα παιδιά τους.

Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 αποδεικνύεται τελικά ένα χρήσιμο εργαλείο, ένας πολύτιμος σύμμαχος για όλη την οικογένεια.

Δε σχετίζεται πλέον μόνο με θέματα που αφορούν σε κακοποίηση, εγκατάλειψη ή εξαφάνιση. Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 μπορεί να συμβουλέψει και να καθοδηγήσει σωστά παιδιά και γονείς, και να τους συμπαρασταθεί σε όποιο θέμα αντιμετωπίζουν.

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., κ. Βασίλης Χήτος, δηλώνει μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε έναν “εξειδικευμένο σύμβουλο” που καθοδηγεί και αναβαθμίζει την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Για εμάς, το ΖΑΓΟΡΙ είναι το νερό όλου του κόσμου, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Είναι το νερό που μπορεί να διαποτίσει τους ανθρώπους με ζωή, ανθρωπιά και ελπίδα, και αυτό το μήνυμα θέλουμε να πάει όσο πιο μακριά γίνεται. Όλοι εμείς, στη ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για αυτήν την προσπάθεια και προσκαλούμε και άλλες εταιρείες να στηρίξουν αυτό το έργο, για να βοηθήσουν τους αυριανούς ενήλικους πολίτες, τα παιδιά μας».

Επίσης, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συνεργασία με τη ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ήταν για τον Οργανισμό μας καθοριστική για τους μήνες που πέρασαν, αφού επενδύοντας σε αυτό το εργαλείο, την Εθνική Γραμμή SOS 1056, καταφέραμε να προσφέρουμε άμεσες λύσεις στον τριπλάσιο αριθμό παιδιών και ενηλίκων που μας χρειάστηκαν. Ελπίζουμε πραγματικά τέτοιες πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα πράξεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση για όλες τις εταιρείες».

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ