Χαμόγελο του Παιδιού: 2η συνάντηση εργασίας του έργου #HITproject στη Ρώμη

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού έργου «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning», που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Δικαιώματα, Ισότητα, Ιθαγένεια», πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη στις 14 και 15 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχε, η επιστημονική ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και εκπρόσωποι από τον Κυπριακό Οργανισμό «HFC Hope For Children CRC Policy Center» συντονιστή εταίρο του έργου, τον φορέα  «Rinova Limited» από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον φορέα «Associazione Culturale Mulab» από την Ιταλία που φιλοξένησε τη συνάντηση, τον φορέα «Associacio Per A La Creacio I Estudis De Projectes Socials C.E.P.S» από την Ισπανία, την «Collage Arts» από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πανεπιστήμιο Frederick από την Κύπρο, το «Metropolisnet – European Metropolis Employment Network Ewiv» από την Γερμανία και τον Βουλγαρικό Οργανισμό «Gender Alternatives Foundation».   

Το έργο «Hate Interrupter Teams: Youth counteracting hate speech towards migrants and minorities through participatory and creative campaigning» έχει διάρκεια 24 μήνες και  στοχεύει στην ανάπτυξη ένα νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων που αφορούν τους μετανάστες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την δεύτερη συνάντηση εργασίας η ομάδα έργου έκανε μια επισκόπηση όλων των ενεργειών και των ολοκληρωμένων παραδοτέων του και ακολούθως συζητήθηκε η διενέργεια των ομάδων εστιασμένης συζήτησης (focus groups) στις συμμετέχουσες χώρες με την συμμετοχή θεσμικών φορέων, εργαζόμενων σε θέματα νεολαίας, συμβούλων και επαγγελματιών – καθοδηγητών, το υλικό των οποίων θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία Εγχειριδίου Καλών Πρακτικών για τη δημιουργική αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της αρνητικής συμπεριφοράς προς τους μετανάστες.

Παράλληλα συζητήθηκε η ανάπτυξη των «Ομάδων διακοπής μίσους» (HITs), δηλαδή των συμμετεχόντων νέων (14 έως 19 ετών) και η συνεργασία τους με εργαζόμενους σε θέματα νεολαίας, συμβούλους, επαγγελματίες – καθοδηγητές και θεσμικούς φορείς, με σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικών storyboards για την παρέμβαση στην ομιλία του μίσους και την αρνητική συμπεριφορά προς τους μετανάστες (HSBM) στις κοινότητές τους, στο σχολείο και στους συμμαθητές τους. Για το σκοπό αυτό,  πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των εκπαιδευτών που θα αναλάβουν στη συνέχεια να εκπαιδεύσουν τις ομάδες HITs  στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ομιλία Μίσους σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Επίσης παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα του έργου και συζητήθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες και εξειδικευμένες λεπτομέρειες των ηλεκτρονικών εφαρμογών HIT online interactive app και  Online Human Library.

Επιπρόσθετα αναλύθηκαν οι διαδικασίες διαχείρισης και οικονομικής παρακολούθησης του έργου καθώς και οι πραγματοποιηθείσες και προβλεπόμενες ενέργειες  δημοσιότητας, διάχυσης και αειφορίας και ακολούθως η ομάδα εργασίας έθεσε τα επόμενα βήματα της υλοποίησης του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ