Όμιλος ΟΤΕ: Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία

Τη στρατηγική του Ομίλου παρουσίασε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μ. Τσαμάζ. Τη στρατηγική για τον ΟΤΕ του αύριο, ως μία εταιρεία που θα οδηγεί τις εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της, παρουσίασε χθες σε press briefing στο Μέγαρο του ΟΤΕ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ.

Όπως ανέφερε, κύριοι πυλώνες της στρατηγικής για το 2014 είναι η δημιουργία των καλύτερων υποδομών στη χώρα και η εμπειρία του πελάτη, με συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια. Αυτές αφορούν κυρίως σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής, με στόχο την παροχή 50 Mbps τουλάχιστον στο 65% του πληθυσμού και 100 Mbps στο 50% ως το 2020. Σταχυολογώντας τη διαδρομή του Ομίλου σε εμπορικό επίπεδο τη χρονιά που πέρασε, ο Μ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στους πελάτες VDSL που ξεπέρασαν τους 50.000, στον υπερδιπλασιασμό της συνδρομητικής βάσης του OTE TV που έκλεισε το 2013 με 250.000 πελάτες και στην Cosmote η οποία όπως είπε συνεχίζει να υπεραποδίδει σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε μία αγορά που έχει μείνει μισή από το 2007. Σχολιάζοντας την ευρύτερη αγορά των τηλεπικοινωνιών, αναφέρθηκε στους λεγόμενους OTTs (Over the top players), όπως η Google και το Facebook, ως ανταγωνιστικές εταιρείες ως προς τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, καθώς χρησιμοποιούν τα έτοιμα δίκτυα, με συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε χωρητικότητα, χωρίς να συνεισφέρουν στις επενδύσεις. Έκανε λόγο για ανάγκη παρέμβασης των ρυθμιστικών Αρχών, στην Ευρώπη και όχι μόνο, για την ανεύρεση λύσης, όπως η επιβολή ειδικού τέλους.

Τέλος, ο Μιχάλης Τσαμάζ εμφανίστηκε θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και εκτίμησε ότι διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο όπως είπε είναι πιθανό η βελτίωση αυτή να αποτυπωθεί αρχικά στους δείκτες και αργότερα να γίνει αισθητή από τους πολίτες.

Πηγή: Daily Fax.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ