2ο Συνέδριο Effective Dialogue – Reality Check

 

 

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από βαθιά περιβαλλοντική κρίση, έντονο κοινωνικό αναβρασμό σε παγκόσμιο επίπεδο και προκλήσεις ακόμη και στην εταιρική διακυβέρνηση, το 2ο Συνέδριο Effective Dialogue έρχεται για να αναδείξει τη σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της εξεύρεσης λύσεων μέσω του γόνιμου διαλόγου, μέσω των αποτελεσματικών συμβιβασμών σε ετερόκλητες απόψεις.

 

Σκοπός του Effective Dialogue είναι η υπέρβαση των ορίων του συμβατικού δημόσιου λόγου και η υπεράσπιση της αποτελεσματικής επικοινωνίας απέναντι στην αυξανόμενη παραπληροφόρηση, την πόλωση και την κλιματική κατάρρευση. Με φόντο έναν κόσμο που χρειάζεται επειγόντως βιώσιμες λύσεις, το συνέδριο φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τις παραμέτρους του διαλόγου, συγκεντρώνοντας ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων από ποικίλους τομείς της κοινωνίας, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τελικά ως κοινωνία την πορεία προς ένα βιώσιμο και υπεύθυνο μέλλον.

 

Τον Ιούνιο, η Αθήνα θα φιλοξενήσει για 2η φορά μια μοναδική συνάντηση, το Συνέδριο Effective Dialogue, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο αποτελεσματικού διαλόγου μεταξύ ενός ετερόκλητου κοινού – του Εταιρικού Χώρου, Δημοσιογράφων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, της Ελληνικής Πολιτείας, influencers και ειδικών, με την ευρύτερη έννοια, στο αντικείμενο της επικοινωνίας και της βιωσιμότητας. Ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να είναι εξίσου επιτυχημένο με εκείνο του 2023, όπου 200 συμμετέχοντες και 66 ομιλητές από 7 χώρες παρευρέθηκαν  και συνομίλησαν παραγωγικά και αιχμηρά για τις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας.

 

Τροφή για σκέψη ως προς το Συνέδριο Effective Dialogue 2024:

 

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΕΕ, οι μισοί από τους περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς των εταιρειών το 2023 ήταν ψευδείς. Στόχος της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το greenwashing είναι η ανάσχεση αυτής της κατάστασης.

 

Η Ελλάδα είναι πλέον στην Ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα» – στην τελευταία θέση της ΕΕ, δίπλα στην Ουγγαρία, και χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρούντι, το Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία.

 

Η πρόσφατη αξιολόγηση της προόδου επίτευξης των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ καταδεικνύει αποτυχία και ελάχιστη ή αρνητική πρόοδο.

 

H ανεξάρτητη μάχιμη δημοσιογραφία οδηγείται παγκοσμίως προς την κατάρρευση. Οι New York Times μηνύουν την Οpen Ai, δημιουργό του chat gpt για δίχως κόστος εκπαίδευση του εργαλείου μέσω των άρθρων της εφημερίδας με προσδοκία για αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων.

 

Η πρόσφατη COP 28 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξελίχθηκε πρωτίστως σε πεδίο εμπορικών συμφωνιών για τα ορυκτά καύσιμα αντί να επιτελέσει το στόχο της.

 

Το 2023, το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ, κάηκε το 1.09 % του χερσαίου εδάφους της Ελλάδας, και μια αποξηραμένη λίμνη επανεμφανίστηκε λόγω πρωτόγνωρων πλημμυρών.

Με απόφαση των G20, επενδύθηκαν το 2023  περισσότερα από 1 τρις ευρώ στα ορυκτά καύσιμα.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί μια νέα ανεξέλεγκτη απειλή, η οποία ωριμάζει δίχως εποπτεία από θεσμικούς φορείς ή τα Ηνωμένα Έθνη. Η λήψη αποφάσεων πραγματοποιείται από περιορισμένα φυσικά πρόσωπα.

 

Τα Social Media εξελίσσονται πλέον στον κύριο διαμορφωτή της άποψης των πολιτών.

Σύμφωνα με δεδομένα της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη θέση όσον αφορά σε θέματα εγκληματικότητας, βιαιοπραγιών και βανδαλισμών.

 

Το 2ο Συνέδριο Effective Dialogue είναι κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση – είναι μια πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε μια ουσιαστική, αποτελεσματική επικοινωνία για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων της εποχής μας. Καλλιεργώντας έναν χώρο για ανοιχτό διάλογο, το συνέδριο αυτό στοχεύει να εμπνεύσει την ελπίδα, να προωθήσει την αλλαγή και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην παγκόσμια επιδίωξη για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ