«Καλοκαιρινές ιστορίες» από τα παιδιά της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης ΕΛΕΠΑΠ – Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής

Τα παιδιά με τα χαρούμενα προσωπάκια τους ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι, ξεκούραση και ξέγνοιαστες διακοπές και έδωσαν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ομάδα των 48 παιδιών από 17 μηνών ως 7 ετών κατάφερε να αναδείξει ό,τι αποκόμισε από την εκπαίδευσή τους στην προσχολική βαθμίδα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά χαρούμενα, γεμάτα ζωντάνια πήραν μέρος σε σκετσάκια συνδυάζοντας ποιήματα με μουσικοκινητικά δρώμενα, τραγούδια και χορό. Τα πιο μικρά παιδιά «χόρεψαν» με χαριτωμένη καλοκαιρινή εμφάνιση σε μουσικοκινητικές σκηνές, με φόντο κατασκευές που έγιναν στο Τμήμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για κάποια από αυτά η προσχολική βαθμίδα της ΕΛΕΠΑΠ θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση αφού θα γίνουν σύντομα μαθητές μεγαλύτερων βαθμίδων σε σχολεία γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης.

Τα πιο μικρά παιδιά θα συνεχίσουν  να αποτελούν το δυναμικό της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ, όσο διάστημα χρειαστεί για να ξετυλίξουν τις δυνατότητές τους και να μεταβούν προετοιμασμένα σε άλλα σχολεία.

Δίπλα τους πάντα οι παιδαγωγοί που με κινητήρια δύναμη τη χαρά που συνοδεύει τέτοιες στιγμές παιδιά και γονείς, συμμετείχαν ομαδικά τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεσή της.

Για μια ακόμη χρονιά μας συγκίνησε το καλοκαιρινό κλείσιμο του Προγράμματος της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης με την πραγματοποίηση της γιορτής του στις 4 Ιουλίου με τίτλο «Καλοκαιρινές Ιστορίες».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ