ICAP CRIF: Νέες εξαγορές και στρατηγικοί στόχοι στα Βαλκάνια

 

Η ICAP CRIF είναι ηγέτης στην αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας στα Βαλκάνια

 

Οκορυφαίος όμιλος ICAP CRIF, μια εταιρεία που ξεχωρίζει για τις σύγχρονες λύσεις που προσφέρει σε πελάτες της παγκοσμίως σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, γιόρτασε τα 60 χρόνια παρουσίας της στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. Η ICAP CRIF, η μοναδική εταιρεία που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ως οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας εταιρειών, έχει παρουσία στη χώρα μας, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

 

Ο πρόεδρος και CEO, κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος δεν έκρυψε τη συγκινησή του  για την πορεία της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1964. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι και ευχαριστημένοι γιατί η ICAP είναι μια ιστορική εταιρεία, είναι μια εταιρεία που έχει ένα θεσμικό ρόλο στην ελληνική αγορά, έχει βοηθήσει το ελληνικό επιχειρείν πολλαπλώς,  όλα αυτά τα χρόνια είμαστε ένα παράδειγμα σε ανάπτυξη. Βγήκαμε στα Βαλκάνια, κάναμε πέντε θυγατρικές, μεγαλώσαμε την εταιρεία πολύ, φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε 1.200 εργαζόμενους και κοντά 100 εκατ. τζίρο το 2021» επισήμανε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Η CRIF είναι μια παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία με παρουσία σε 37 χώρες κι έσοδα 817 εκατ. ευρώ. Αρχές του 2022 ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της ICAP. «Πριν απο δύο χρόνια η εταιρεία εξαγοράστηκε από την ιταλική CRIF, που είναι παγκόσμια και τώρα έχουμε περισσότερες δυνατότητες γιατί επενδύουμε πολύ στην τεχνολογία, στο open banking, στο digital και οι πελάτες μας έχουν πιο πολλές ευκαιρίες προοπτικές να πάρουν από εμάς» τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος.

 

Στα σχέδια της ICAP CRIF είναι το άνοιγμα σε νέες αγορές και η εδραίωση της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προχωρά νέες εξαγορές και μόλις έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μία στη Ρουμανία, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

 

O πόεδρος και CEO έθεσε τους στόχους για το μέλλον: «Τα επόμενα βήματα είναι να εδραιώσουμε τη θέση μας ως ο leader στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την CRIF, συνεχίζουμε να κάνουμε εξαγορές και οργανική ανάπτυξη και θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τις καινούργιες επιχειρήσεις, που έχουν καλύτερες προοπτικές τώρα να κάνουν καλύτερο management, να τους βοηθήσουμε να εξαλείψουν τους κινδύνους και να είναι κοντά στο υγιές επιχειρείν», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες εξαγορές: «Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε μια εξαγορά στη Ρουμανία, αλλά ακόμα δεν είναι ανακοινώσιμο».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, μεταξύ αυτών ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ανάπττυξης Κώστας Σκρέκας, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο CEO της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, κ.αλ.

 

«Είναι σημείο αναφοράς εδώ κι 60 χρόνια για το ελληνικό επιχειρείν και γιατί όχι και για το Δημόσιο Τομέα» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την σημαντικότητα των υπηρεσιών της: «Η ICAP CRIF με τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες που προσφέρει έχει βοηθήσει πολύ την ελληνική επιχειρηματικότητα. Μια εταιρεία πρωτοπόρα στην αξιολόγηση του ρίσκου, που είναι πολύ σημαντικό για μια υγιή και βιώσιμη επιχειρηματικότητα».

 

 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ