GEP: Πιστοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) ως Course Provider

Η Επιστημονική Ομάδα της GEP, μετά από ακαδημαϊκή εκπαίδευση και εξειδίκευση στην Αναζωογόνηση και πολυετή εμπειρία στον εθελοντισμό και την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες, λαμβάνει τη διάκριση της πιστοποίησης της GEP ως Course Center του ERC στην Ελλάδα, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παρέχει πιστοποίηση σε πολίτες για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής στον Ενήλικα και τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS-AED). 
Από το 1989, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) παρέχει το πρότυπο για τις κατευθυντήριες γραμμές και την εκπαίδευση για την ανάνηψη στην Ευρώπη.
 
Με την πιστοποίηση της GEP ως διαπιστευμένο Course Center του ERC στην Ελλάδα, θα παραδίδονται από το επιστημονικό προσωπικό της GEP, πιστοποιημένα σεμινάρια στη Βασική Υποστήριξη Ζωής στον Ενήλικα και τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS-AED).
Το πρόγραμμα των πιστοποιημένων ανοιχτών σεμιναρίων στη Βασική Υποστήριξη Ζωής στον Ενήλικα και τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS-AED) στο ERC Course Center της GEP θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα εκπαίδευσης με ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια!
 

 
Λίγα λόγια για την εκπαίδευση BLS-AED
 

 
Η εκπαίδευση BLS-AED περιλαμβάνει τη βασική φροντίδα που πρέπει να δοθεί σε ένα άτομο που έχει υποστεί ανακοπή στην κοινότητα, όπως λόγου χάρη σε ένα χώρο εργασίας ή στο μετρό ή στην παραλία, καθώς και σε περιβάλλον νοσοκομείου. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν από πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας της GEP πώς να αξιολογούν ένα θύμα, πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το ΕΚΑΒ και πώς να υποστηρίζουν την κυκλοφορία και αναπνοή ενός θύματος μέχρι να φτάσει στο σημείο η εξειδικευμένη βοήθεια.
Βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης είναι η σωστή και ασφαλής χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ), μια φορητή συσκευή που εγκαθίσταται σε όλο και περισσότερους χώρους στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας, η οποία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει μια κατάσταση που χρίζει απινίδωσης, τότε αυτή χορηγείται, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Μελέτες δείχνουν ότι αν η απινίδωση χορηγηθεί μέσα στα πρώτα 4 λεπτά της ανακοπής, η πιθανότητα επιβίωσης του θύματος με το 1ο μόλις ρεύμα είναι 50-70%. 
Για να είναι η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αποτελεσματική, απαιτείται οι πολίτες να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και να εφαρμόσουν δίχως καθυστέρηση τον αλγόριθμο της  Βασικής Υποστήριξης Ζωής στον Ενήλικα και τη Χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS-AED). Ο αλγόριθμος αυτός, καθώς και όλες οι Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναζωογόνηση αναθεωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τα νεότερα πειραματικά και κλινικά δεδομένα.
 

 
H GEP συμμετέχει στο European Resuscitation Congress 2022!
 

 


Μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να συμμετέχει στην έρευνα, την εκπαίδευση και τη διαμόρφωση πολιτικών για τις πρώτες βοήθειες, από σήμερα 16 Ιουνίου και για 2 μέρες, η GEP δίνει το παρόν στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης στην Αμβέρσα #RESUS22, εκπροσωπούμενη από την Επιστημονική Ομάδα του Τμήματος Υγείας.
Το #RESUS22 θα επικεντρωθεί στο πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη αποτελεσματικά οι νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες του ERC.
 


 
Δρ. Βάλια Τσοπόκη,
Occupational Health Scientific Manager GEP

Φωτεινή Βούλγαρη,
Occupational Health Department Manager GEP

 
Κάποιες από τις σημαντικότερες ενότητες είναι οι εξής:
 
Equity and Diversity in Resuscitation
Management of Cardiac Arrest in Pregnancy
Ιnfluence of external stressors on non-technical and technical skills during cardiopulmonary resuscitation.
The COVID-19 pandemic’s impact on out-of-hospital cardiac arrest incidence and survival outcomes
CARDIO DRONE – An Airborne AED, study project in a remote area
Using Technology to Teach
Technologies to help bystanders during the emergency call
Bystander CPR in Children
Drones
Ventilation in Cardiac Arrest — the unmet need
Ethical Dilemmas around CPR
Training adaptation in crisis and war situation
International first aid, resuscitation and education guidelines: contextualization in theory and practice
 
Η νέα γνώση θα ενσωματωθεί τόσο στην παροχή φροντίδας υγείας όσο και στην εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες.
 
 
Δείτε περισσότερα εδώ
 
Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter  
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ