ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ: Συνάπτει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Schneider Electric

Το Μουσείο προετοιμάζεται για τις προκλήσεις του μέλλοντος με τις καινοτόμες λύσεις της εταιρείας

Το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη  Schneider Electric, πρωτοπόρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού. Η εταιρεία Schneider Electric αναλαμβάνει την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη, όσον αφορά στη διαμόρφωση της ενεργειακής του στρατηγικής και της διαχείρισης των πόρων του κατά το βέλτιστο και βιώσιμο τρόπο

Η εταιρεία έχοντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της στρατηγικής της, θα βοηθήσει στο ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό του Μουσείου Μπενάκη, μέσω των καινοτόμων υπηρεσιών και του κορυφαίας ποιότητας ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της, με στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Ο Χάρης Σιαμπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου Μπενάκη, δήλωσε σχετικά: «Το Μουσείο Μπενάκη βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε τροχιά μετασχηματισμού και, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Υπηρετούμε την αποστολή μας, παραμένοντας προσηλωμένοι στην προστασία, τη συντήρηση, τη διαφύλαξη και την ανάδειξη των συλλογών και των αρχείων μας, με στόχο να είναι προσβάσιμα σε όλους. Η Schneider Electric στηρίζει ενεργά και έμπρακτα το Μουσείο Μπενάκη, βοηθώντας μας να υλοποιήσουμε βέλτιστες πρακτικές στην ενεργειακή διαχείριση των κτηρίων μας. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι ουσιαστική και παραγωγική.».

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο συμπλήρωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία μας με το Μουσείο Μπενάκη. Η βιωσιμότητα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής  μας, τόσο από πλευράς επιχειρηματικότητας, όσο και σε επίπεδο δράσεων που αφορούν τους ανθρώπους και τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται. Βασικός στόχος μας είναι να βοηθάμε τους πελάτες μας να πετυχαίνουν περισσότερα, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερους από τους πόρους του πλανήτη».

Η Schneider Electric δεσμεύεται για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και συνεισφέρει στη δημιουργία ‘έξυπνων’ κτιρίων, που διακρίνονται για το χαμηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα. Αξιοποιώντας τεχνολογίες IoT (Industrial Internet of Things), εφοδιάζει τους συνεργάτες της με όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να συμβάλουν και εκείνοι με τη σειρά τους, στη μείωση της ενεργειακής σπατάλης που πλήττει κάθε μέρα και περισσότερο τον πλανήτη.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ