ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Aποδεικνύει για ακόμα μία φορά την προσήλωσή τους στην ανοικοδόμηση της Λιβύης

Η MYTILINEOS προχωρά την κατασκευή της μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο πετρέλαιο ισχύος 740 MW στο Τομπρούκ της Λιβύης εντός χρονοδιαγράμματος. Η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις μονάδες, προγραμματίζεται να μπει σε λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, οπότε και το ενεργειακό σύστημα της Λιβύης θα ενισχυθεί με 185MW, καλύπτοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της χώρας ενόψει καλοκαιριού.

Η έγκαιρη θέση της πρώτης μονάδας σε λειτουργία σε συνθήκες πανδημίας, αποτελεί την πιο δυνατή επιβεβαίωση της δέσμευσης της MYTILINEOS για στήριξη της Λιβύης καθώς και της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνεται ότι η χώρα αντιμετωπίζει καθημερινές διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας και το έργο που έχει ανατεθεί στη MYTILINEOS από την Εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Λιβύης είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη χώρα.

Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε ο Έλληνας Επιτετραμμένος στη χώρα, κ. Ιωάννης Σταματέκος, σε επίσημη επίσκεψή του στην πόλη, επιβεβαιώνοντας την ελληνική δέσμευση για άμεση στήριξη στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Λιβύης, με τη συνδρομή της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ο κος. Σταματέκος περαιτέρω εξήρε την προσήλωση της MYTILINEOS στην ανόρθωση της λιβυκής οικονομίας με έργα πνοής που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Σταματέκος συζήτησε με τοπικούς αξιωματούχους τις ευκαιρίες για νέα έργα υποδομών στη χώρα, ενώ στη συνέχεια η ελληνική διπλωματική αποστολή συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής Agilah Salah, αναδεικνύοντας θέματα με άξονα την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ