NOVARTIS HELLAS: Προστασία του περιβάλλοντος με επίκεντρο τον άνθρωπο

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2023 Για τη Novartis η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής της. Με απώτερο όραμα να βοηθά τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Αποβλήτων (18-26/11), συνιστά για την εταιρεία αφορμή για ευαισθητοποίηση, αφού η περιβαλλοντική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία.

Βασική έκφραση αυτής της δέσμευσης είναι η προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού και η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων σε δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Novartis Hellas σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea πραγματοποίησε εθελοντική δράση καθαρισμού του υγροτόπου στην περιοχή των Λεγραινών. [https://youtu.be/0UBXtmAQI4Y].

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, υπό την καθοδήγηση των εξειδικευμένων μελών της Οργάνωσης, συγκέντρωσαν περισσότερα από 60 κιλά απορριμμάτων, συμβάλλοντας ενεργά στην αναδιαμόρφωση του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος της περιοχής. Σημειώνεται ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 18 σάκοι απορριμμάτων και καταγράφηκαν 71 απορρίμματα, με την συντριπτική τους πλειοψηφία (84,5%) να είναι πλαστικά και να ακολουθεί το γυαλί/κεραμικό (5,6%) και το λάστιχο (4,2%). Η αφαίρεση μικροαντικειμένων, όπως τα αποτσίγαρα, μικρά κομμάτια πλαστικών μεταξύ 2,5 εκ. και 50 εκ, είναι ζωτικής σημασίας στις ενέργειες των παράκτιων καθαρισμών, καθώς τέτοια αντικείμενα αποτελούν σοβαρή απειλή για τη θαλάσσια ζωή και μπορούν να εισαχθούν στην τροφική αλυσίδα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της iSea, για τις επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και για ορθές πρακτικές πρόληψης και μείωσης των απορριμμάτων [https://youtu.be/0UBXtmAQI4Y].

Ταυτόχρονα, με στόχο τη συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία έχει απομακρύνει ήδη τα πλαστικά μιας χρήσης από τις εγκαταστάσεις της μέσω της δράσης «Novartis Plastic Free Workplace», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντικατάσταση του εταιρικού στόλου με ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα νέας τεχνολογίας. Οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που θέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και στους στόχους της σε τοπικό επίπεδο σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG) για το 2025-2030.

Παραμένοντας πιστή στην ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία, η Novartis εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική με συγκεκριμένες αρχές, ισχυρές δεσμεύσεις και συστηματικές δράσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για τις νεότερες γενιές.

Σχετικά με την iSea

H Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ιδρύθηκε το 2016 με έδρα τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Απαρτίζεται από μια ομάδα νέων επιστημόνων με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και κύριοι στόχοι της αποτελούν η επαγρύπνηση μέσα από την ενημέρωση σχετικά με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις ορθές πρακτικές για την αντιμετώπισή τους,  η προώθηση της λήψης μέτρων και ορθών πολιτικών για την περιβαλλοντική προστασία και η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης. Δραστηριοποιείται σε 4 κύριους τομείς: 1. Ευάλωτα είδη, 2. Επιστήμη των Πολιτών, 3. Σχέση ανθρώπου με τα υδάτινα οικοσυστήματα και 4. Υδάτινα απορρίμματα. Για την επίτευξη των στόχων της η iSea αξιοποιεί διαφορετικά εργαλεία, όπως την επιστημονική έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση διαφορετικών ομάδων στόχων.

Σχετικά με τη Novartis

Η Novartis είναι μια εστιασμένη καινοτόμος εταιρεία φαρμάκων. Καθημερινά, εργαζόμαστε για να επαναπροσδιορίσουμε την ιατρική πρακτική για να βελτιώσουμε και να επεκτείνουμε τη ζωή των ανθρώπων, έτσι ώστε οι ασθενείς, οι επαγγελματίες υγείας και οι κοινωνίες να ενδυναμωθούν απέναντι σε σοβαρές ασθένειες. Τα φάρμακά μας αγγίζουν περισσότερους από 250 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Επαναπροσδιορίστε την ιατρική πρακτική μαζί μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Novartis Hellas:

Website: www.novartis.gr

YouTube channel: Novartis Hellas

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ