Μαθητές Λυκείου μιλούν με τη Χρυσή Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, στην περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA

Σήμερα Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, την περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA στο κτίριο CERES, στον Πειραιά, επισκέφθηκαν 55 μαθητές και μαθήτριες του 1ου Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ναυτίλοι της HELMEPA».  Μετά την ξενάγηση τους από επιστημονικό προσωπικό της Ένωσης και την ενημέρωση τους για τη συμβολή των ωκεανών στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας, οι μαθητές είχαν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα και εθελόντρια στους σκοπούς της HELMEPA, Σοφία Μπεκατώρου, υποδέχθηκε τους νέους στο αμφιθέατρο του κτιρίου και μοιράστηκε μαζί τους σκέψεις και διδάγματα από την πολυετή προσπάθεια της για την επίτευξη υψηλών στόχων. Μίλησε για τη σημασία της συνεργασίας, της αλληλοϋποστήριξης, της επιμονής στον σκοπό παρά τις δυσκολίες και της πίστης που πρέπει να έχει ο καθένας μας στις δικές του αξίες και ικανότητες.

«Δεν γεννιέσαι νικητής. Ακόμα κι αν έχεις πολλά χαρίσματα και ταλέντο, πρέπει να παλέψεις σκληρά για να πετύχεις αυτό που επιθυμείς», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ακόμη, η Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στη σημασία της θάλασσας, ειδικά στη χώρα μας, παροτρύνοντας τους μαθητές να υιοθετήσουν μια πιο ενεργητική στάση απέναντι στην αδιαφορία γύρω μας που οδηγεί και στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Η σημερινή πρωτοβουλία αποτελεί την αρχή μιας συνεργασίας της HELMEPA με τη Σοφία Μπεκατώρου, που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά καθώς ο ενθουσιασμός και η αγάπη της για τη θάλασσα και η αμεσότητα με την οποία τα εκφράζει, βρίσκουν ανταπόκριση στη ανήσυχη νέα γενιά.

Σημείωση:
Το Πρόγραμμα Ναυτίλοι της HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET) που έχει βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ