9ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Για 9η συνεχή χρονιά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε το Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: «Κτίζοντας Υπεύθυνες Εταιρείες – Μεγιστοποίηση Ωφελειών και Αειφορία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και στην Οικονομία». Στο συνέδριο, που έλαβε χώρα χτες, τοποθετήθηκαν για την επίδραση της ΕΚΕ σε όλο το εύρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την προμήθεια των πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεση του προϊόντος, στελέχη από κλάδους όπως ο φαρμακευτικός, το λιανεμπόριο, η βιομηχανία και οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και ακαδημαϊκοί. Ακόμα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην υπεύθυνη κατανάλωση, αλλά και τη σημασία της σχέσης εμπιστοσύνης προϊόντων και καταναλωτών, ειδικά σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπως είναι η σημερινή.

Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης, κατά τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι: «σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται υπεύθυνες εταιρίες διατεθειμένες να συμβάλλουν ουσιαστικά στα προβλήματα της χειμαζόμενης κοινωνίας μας. Ανέφερε επίσης, ότι το Επιμελητήριο αναγνωρίζει πλέον μια άλλη διάσταση της ευθύνης, αυτή της κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης και σε αυτή τη κατεύθυνση εργάζεται».

Στα συμπεράσματα του Συνεδρίου, επισημάνθηκε ότι η υπεύθυνη διαχείριση και αναβάθμιση των σχέσεων που διέπουν την εφοδιαστική αλυσίδα, μπορεί να δώσει διεξόδους σε προβλήματα που οδήγησαν στην κρίση. Η «συμβολαιοποίηση» της ΕΚΕ στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν αρκεί. Οφείλουν οι επιχειρήσεις να κερδίσουν μέσα από την ανάπτυξη καινοτομίας και τεχνολογίας που πραγματώνεται τόσο εσωτερικά όσο και στους προμηθευτές τους. H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ο δύσκολος δρόμος αλλά δίνει την ευκαιρία διαμόρφωσης υγιών και βιώσιμων δικτύων μέσα από μακροχρόνιες σχέσεις που δεν στηρίζονται αποκλειστικά στο «αρχικό κόστος».

Στην καταληκτική ομιλία του ο Πρόεδρος Επιτροπής ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Στέλιος Σταυρίδης, τόνισε ότι, προκειμένου να υπάρξει υπεύθυνη διαχείριση στην εφοδιαστική αλυσίδα, χρειάζεται δημιουργικότητα, θάρρος και διεταιρική και κλαδική συνέργια-συμμαχία, ανεξάρτητα του μεγέθους τους.

Στο Συνέδριο μίλησαν οι: Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για ΕΚΕ, Mauro Meggiolaro, Counselor της Banca Etica, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Κάτσος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Pharmathen Pharmaceuticals, Βασίλης Σταύρου, Senior Vice-President Human Resources/Organisational Development & CR South-East Europe, ΑΒ Βασιλόπουλος, Κωνσταντίνος Χολέβας, Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Ναυσικά Ζευγώλη, Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας, Vodafone, Γιώργος Αυλωνίτης Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Νυχάς, Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Βασίλης Λώλας, Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως, Γρηγόρης Αντωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas και Μαρίνα Σάρλι, Πρόεδρος, Fair Trade Hellas. Συντόνισαν οι: Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Όμιλος ΤΙΤΑΝ και Περικλής Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος ΕΚΕ της ΕΡΤ.

Χορηγός του συνεδρίου: Club Hotel Casino Loutraki και
υποστηρικτές οι: Heracles General Cement Company-Lafarge, Pfizer και Vodafone.
 
Χορηγοί επικοινωνίας: «Κέρδος», SBC, Flash 96, EuroCharity, «Green Business», «Business Partners», «CSR Review» και «Supply Chain & Logistics».



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ