Εγκαίνια του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία ΙΙ» στο Δήμο Αγ.Αναργύρων-Καματερού

O κοινωνικός μη κερδοσκοπικός φορέας «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ» πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νέου Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία ΙΙ» που βρίσκεται στην οδό Κωστή Παλαμά 120, στο Καματερό, την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 στις 6:00 μ.μ.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Μελία ΙΙ», είναι το δεύτερο Κέντρο που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αφού το «Μελία» προσφέρει ήδη από το σχολικό έτος 2010-2011 ειδικά προγράμματα σε παιδιά και εφήβους (3-17 ετών) αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, όπως Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική παιδιού και οικογένειας.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.

Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο οι υπηρεσίες που παρέχονται όπως εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική παιδιού και οικογένειας, παρέχονται χωρίς οικονομική συμμετοχή των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους, μόνο με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους ταμείων,  ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.    

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκος Σαράντης, εγκαινίασε το Κέντρο μαζί με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΕΔΡΑΣ κ. Οικονόμου Αλέξανδρο και αφού αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο τους, κάλεσε τους Δημότες της περιοχής να επωφεληθούν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:
ο  κ. Καμαρινόπουλος Σωτήρης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, ο κ. Πότσης Ζήσης, Αντιδήμαρχος Πόλης, ο κ. Κουτελιέρης Γιάννης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, εκπαιδευτικοί από σχολεία του Δήμου κ.ά.

Το Κέντρο παραμένει καθημερινά ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο 13:00 – 21:00.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ