Εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου & Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» στο Δήμο Ηλιούπολης

Δύο νέες κοινωνικές υπηρεσίες για τους Δημότες Ηλιούπολης έκαναν πρόσφατα τα εγκαίνιά τους, αποτέλεσμα συνεργασίας του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού φορέα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – ΕΔΡΑ», της Μονάδας Κοινωνικής – Προεπαγγελματικής Αποκατάστασης «ΔΡΑΣΗ» και του Δήμου Ηλιούπολης. Πρόκειται για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες προς το κοινό.

Ειδικότερα, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε παρουσία πλήθους κόσμου το καινούριο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το οποίο λειτουργεί στην οδό Ποσειδώνος 49, έχοντας ως σκοπό την κάλυψη με τρόφιμα, ρούχα ή άλλα είδη οικιακής χρήσης των οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ένας κοινωνικός θεσμός, που απευθύνεται σε όλους του κατοίκους της Ηλιούπολης, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει και να ανακουφίσει, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Το Παντοπωλείο μπορεί να προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορα άτομα (κάτοχοι ειδικής κόκκινης κάρτας) που στερούνται των βασικών ειδών διαβίωσης: Δημότες Ηλιούπολης, που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, άποροι, πολύτεκνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι (κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ). Παράλληλα, μπορεί να ενισχύσει όλες τις κατηγορίες της πρώτης ομάδας που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα, με την παροχή μεγάλης έκπτωσης για την αγορά προϊόντων (κάτοχοι ειδικής κίτρινης κάρτας). Τέλος, κάθε πολίτης μπορεί να αγοράσει τα προϊόντα του Παντοπωλείου σε οικονομικές τιμές και με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει ενεργά την λειτουργία του, αφού τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων διατίθενται αποκλειστικά για την αγορά νέων ειδών που παρέχονται δωρεάν στους δικαιούχους της πρώτης κατηγορίας.

Η μοναδικότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ηλιούπολης έγκειται στο ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη Παντοπωλείο, αλλά για ένα Παραδοσιακό Παντοπωλείο το οποίο θα προσφέρει στο κοινό προϊόντα από όλη την Ελλάδα σε προσιτές τιμές. Καλαμάτα, Κρήτη, Λιβαδειά, Σέρρες είναι μερικές μόνο από τις περιοχές που εκπροσωπούνται με προϊόντα τους στα ράφια του Παντοπωλείου.

Το σημαντικό έργο που μπορεί να προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους Δημότες της Ηλιούπολης παρουσίασε ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος κατά την έναρξη της εκδήλωσης, την αξία του οποίου εξήρε και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Γιαννάκης, παρουσιάζοντας παράλληλα όλες τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος για την ανακούφιση του πληθυσμού (Κοινωνικό Φαρμακείο, Ιατρεία και κοινωνική κάρτα αλληλεγγύης). Στην συνέχεια, η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα. Κερασόγλου Μαρία και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της «ΕΔΡΑΣ» κ. Αλέξανδρος Οικονόμου ευχαρίστησαν τον Δήμο για την άψογη συνεργασία και κάλεσαν τους δημότες της περιοχής να στηρίξουν το ουσιαστικό έργο που προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του “Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου” κ. Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα ψώνια τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, βάζοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινωνικού κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης των δημοτών Ηλιούπολης εντάσσονται και οι υπηρεσίες του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» που εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ», βρίσκεται στην οδό Καραμανλή 12 και Ιάσωνος στην Ηλιούπολη και προσφέρει ειδικά προγράμματα σε παιδιά και εφήβους (3-17 ετών) αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών, όπως Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδική Διαπαιδαγώγηση, Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική παιδιού και οικογένειας. Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.

Στο Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο οι υπηρεσίες που παρέχονται όπως εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική παιδιού και οικογένειας, προσφέρονται χωρίς την οικονομική συμμετοχή των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους, μόνο με την κάλυψη των ασφαλιστικών τους ταμείων, δωρεάν για τους άπορους και τους ανασφάλιστους. Το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2011 και εξυπηρετεί μέχρι στιγμής περίπου 15 παιδιά.   

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Γιαννάκης εγκαινίασαν το Κέντρο μαζί με τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της ΕΔΡΑΣ κ. Οικονόμου Αλέξανδρο, ενώ την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του “Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου” κ. Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για πληροφορίες εγγραφής:
Κοινωνικό Παντοπωλείο:
  • Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, Σοφ. Βενιζέλου 114 & Πρωτόπαππα, τηλ. 210 997 0000, εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • «ΔΡΑΣΗ»: Γραβιάς 1, 121 31 Περιστέρι. Τηλ: 210 238 0208, 693 678 4725. E-mail: drasi2010@hotmail.com.
  • «ΕΔΡΑ»: Δήλου 14, 121 34 Περιστέρι. Τηλ: 210 591 3826, φαξ: 210 576 2861, e-mail: mko.edra@gmail.com, Url: www.edra-coop.gr.
Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο:
  • Καραμανλή 12 και Ιάσωνος, Ηλιούπολη Αττικής, Τηλ: 210 992 9220, Ε-mail: pnoe.hlioupoli@gmail.com. Υπεύθυνη: κ. Παπαδοπούλου Ειρήνη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00-21:00 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ