H ΕUREKO, μητρική της INTERAMERICAN, μετονομάστηκε σε ACHMEA

Ο ευρωπαϊκός όμιλος EUREKO, στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, από την 1η Ιανουαρίου μετονομάστηκε σε ACHMEA. Η μετονομασία είναι ένα εύλογο βήμα που ενισχύει την απευθείας σχέση του βασικού μετόχου του ομίλου, της ACHMEA, με όλο τον όμιλο, απλοποιώντας την οργάνωση και περιορίζοντας τις νομικές οντότητες στον όμιλο. Η μετονομασία δεν θα επιφέρει καμία επίδραση στη διεθνή στρατηγική του ομίλου, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά, λόγω της αναγνωρισιμότητας και ισχύος του brandname ACHMEA, για την επίτευξη του σταθερού στόχου να είναι ο όμιλος ο πλέον αξιόπιστος ασφαλιστικός οργανισμός, με ξεκάθαρη πελατοκεντρική πολιτική.

Το όνομα ACHMEA στην Ολλανδία είναι ταυτισμένο με τις έννοιες της ανταγωνιστικότητας, της ειλικρίνειας, της πίστης και της ακεραιότητας με έμφαση στις συνεργατικές ρίζες και βασική ασφαλιστική αρχή την αλληλεγγύη. Συνεπώς, για την INTERAMERICAN συνδέεται ευθέως με τις αξίες επιχειρηματικής και κοινωνικής υπευθυνότητας και αειφορίας πάνω στις οποίες κτίζει η εταιρεία τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα. Η χρήση του ονόματος ACHMEA θα συμβάλει, επιπλέον, στην ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των εργαζομένων στις εταιρείες του ομίλου.

Στρατηγικά, η INTERAMERICAN παραμένει η μια από τις τρείς θυγατρικές εταιρείες «πρώτης γραμμής» του ομίλου ACHMEA, μαζί με τις EUREKO SIGORTA στην Τουρκία και την ORANTA στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι για τον μητρικό όμιλο η INTERAMERICAN αναγνωρίζεται ως το μοναδικό εκτός Ολλανδίας expertise center στον τομέα διανομής με ανθρώπινα δίκτυα πωλήσεων, λειτουργώντας ως πρότυπο και για τις άλλες εταιρείες του ομίλου.

Ποιά είναι η ACHMEA
Η ACHMEA αποτελεί ασφαλιστικό οργανισμό με χαρακτηριστικά ηγέτιδος δύναμης σε διεθνές επίπεδο, με περισσότερα από 200 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο και τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Η ACHMEA κατέχει ισχυρές θέσεις, πέρα από την ολλανδική αγορά και φυσικά την ελληνική μέσω της INTERAMERICAN, στις αγορές της Τουρκίας, Ρωσίας, Σλοβακίας, Ιρλανδίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας.



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ