Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Πρωτοβουλίες για μια καλύτερη κοινωνία

Άρθρο του κ. Μηνά Μαυρικάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., στο «Real News» – Αφιέρωμα ΕΚΕ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα έχει τρία εργοστάσια παραγωγής μπίρας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, όπου απασχολεί 1.100 εργαζόμενους και παράγει τις μπίρες Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, Buckler, BIOΣ 5, και μια μονάδα εμφιάλωσης του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη στη Λαμία. Παράλληλα, εισάγει περισσότερες από 15 μάρκες μπίρας, όπως McFarland, Duvel, Erdinger, Κrusovice, Murphy’s Irish Stout και Red, Chimay, Carib, Desperados, Moretti, Foster’s, Kirin, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε 17 χώρες ανά τον κόσμο.

Το 2011 η εταιρεία ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό της με τρία νέα προϊόντα: την Amstel Premium Pilsener, τη ΒΙΟΣ 5, την πρώτη μπίρα στον κόσμο από 5 δημητριακά, και τη μεξικανική Sol.

Για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μια μακροχρόνια δέσμευση και όχι μια ευκαιριακή πολιτική. Στόχος της εταιρείας είναι να ανταποδίδει στην κοινωνία ένα κομμάτι της εμπιστοσύνης που της δείχνουν οι καταναλωτές της και παράλληλα να λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία στην αγορά, με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και με επίκεντρο πάντα τους ανθρώπους της.

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο ολόκληρο το άρθρο του κ. Μαυρικάκη.

Πηγή: Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στο «Real News» – Αφιέρωμα ΕΚΕ, Κυριακή, 1 Απριλίου 2012.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ