Συνεργασία INTERAMERICAN και Πανεπιστημίου Πατρών για την ανάπτυξη εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίας

Σε εκδήλωση που οργανώθηκε στην Πάτρα στις 29 Νοεμβρίου, η INTERAMERICAN και το Πανεπιστήμιο Πατρών -ειδικότερα το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου- ανακοίνωσαν τη συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη εφαρμογών προηγμένης τεχνολογίας στις επιχειρησιακές λειτουργίες, καθώς επίσης για το οικοσύστημα των τεχνολογιών των μεγάλων δεδομένων, στα οποία η INTERAMERICAN εστιάζει το ενδιαφέρον της.

Τη συνεργασία χαιρέτισαν και συνυπέγραψαν εκ μέρους της INTERAMERICAN ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών ο κ. Γιώργος Παναγιωτάκης, Πρύτανης. Ο κ. Κώτσαλος υπογράμμισε τη στρατηγική επιλογή της INTERAMERICAN για επενδύσεις στην ανάπτυξη εφαρμογών τεχνολογίας, που έχουν αλλάξει, ήδη, το «πρόσωπο» του Ομίλου και αναβαθμίζουν ιδιαίτερα τη σχέση με τους ασφαλισμένους αλλά και τη συνεργασία με τα δίκτυα πωλήσεων, ενώ ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε την κοινή αποστολή και τις κοινές αξίες των δύο οργανισμών, καθώς και το κοινό όφελος, που οδήγησαν σε αυτή τη συμφωνία.

Ο κ. Γιώργος Μαυρέλης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και ο Ξενοφών Λιαπάκης, Γενικός Διευθυντής ΙΤ & Services, έδωσαν μια πλήρη εικόνα της τεχνολογικής εξέλιξης στις διαδικασίες και στη διαχείριση των αναγκών της INTERAMERICAN, που είναι εντυπωσιακή κατά την τελευταία τετραετία. Ο εκσυγχρονισμός, όπως επισήμαναν, ορίζεται από την πλήρη ευθυγράμμιση του ΙΤ με τις εμπορικές δραστηριότητες, ενώ το νέο τεχνολογικό περιβάλλον της INTERAMERICAN έχει συμβάλει στη μοναδικότητα των υπηρεσιών και στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Ήδη, οι εφαρμογές στον Όμιλο έχουν τύχει αναγνώρισης και σημαντικών διακρίσεων, με την Anytime, την online ασφάλιση να αποτελεί πρότυπο απευθείας πώλησης για την Ελλάδα, που αναπτύσσεται ταχύτατα και κερδίζει μεγάλο μερίδιο αγοράς στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Οι ομιλητές παρατήρησαν ότι οι εκσυγχρονιστικές εφαρμογές έχουν ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της INTERAMERICAN και έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοση αξίας στους πελάτες.

Ο κ. Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου, επισήμανε την ανάγκη για αποτελεσματικότητα με τη λογική των κατακτήσεων στις λειτουργικές εφαρμογές της τεχνολογίας βήμα-βήμα, από το επιμέρους στο όλον. Με αυτή τη λογική, όπως είπε, θα διαμορφωθούν από το Πανεπιστήμιο προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις, αναβαθμίσεις, επεκτάσεις κ.ά. έργα, με όφελος για την INTERAMERICAN σε μεταφορά τεχνογνωσίας, πιλοτική εφαρμογή νέων λύσεων, διάθεση επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού και δημιουργία καταρτισμένων με τη νέα τεχνολογία στελεχών. Για το Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής τόνισε ότι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την επαγγελματική αποκατάσταση φοιτητών, για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της έρευνας και για απόκτηση εμπειρίας από τη συνεργασία με ένα πρωτοποριακό οργανισμό, όπως είναι η INTERAMERICAN.

Από το Πανεπιστήμιο παρευρέθηκαν και σχολίασαν τη συνεργασία οι κ. Γιάννης Γαροφαλάκης, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών H/Y και Πληροφορικής και κ. Νίκος Αβούρης, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, ενώ από την INTERAMERICAN έδωσαν το «παρών» στελέχη του Τομέα IT & Services, της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Πωλήσεων νοτιοδυτικής Ελλάδος.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ