Σε νέα «γραμμή» ο Ελληνο-Ολλανδικός Σύνδεσμος

Την επιλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου (The Hellenic-Dutch Association of Commerce and Industry – HeDA) να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και παρεμβατική η παρουσία του οργανισμού στην επιχειρηματική κοινότητα εξέφρασε πρόσφατα ο νέος Πρόεδρος κ. Γιώργος Κώτσαλος.

Κατά την πρόσφατη κοπή της πίτας του HeDA, ο κ. Κώτσαλος παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις σχεδιαζόμενες κατευθύνσεις, με έμφαση στην ενδυνάμωση του Συνδέσμου με νέα μέλη, την επικοινωνιακή λειτουργικότητα και την ουσιαστική ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη νέα επιχειρηματικότητα με την αμφίδρομη υποστήριξη των ελληνο-ολλανδικών σχέσεων σε οικονομικό, εμπορικό -ειδικότερα όσον αφορά στην ενθάρρυνση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Ολλανδία- και σε πολιτισμικό επίπεδο. Άμεσος στόχος του Συνδέσμου είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες διεθνούς προβολής προϊόντων σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Ακόμη, θα επιδιωχθεί συνεργασία και με άλλα επιμελητήρια και θεσμικούς φορείς, με δεδομένη τη στενή σχέση και συνεργασία του Συνδέσμου με την Ολλανδική Πρεσβεία. Ο νέος πρόεδρος εξήρε το σημαντικό, πολυετές έργο του κ. Μιλτιάδη Μαρουλίδη τον οποίο διαδέχθηκε στην προεδρία, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ουσιαστική συνεισφορά του αποχωρήσαντος από το Δ.Σ. κ. Σπύρου Δεσύλλα, προέδρου της Unilever Ελλάδος.

Όπως τονίστηκε και από τον Ολλανδό πρέσβη κ. Jan Versteeg, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ο ρόλος του HeDA είναι δημιουργικός και πολυεπίπεδος, ενώ ο πρέσβης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας «Orange Grove» για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη νέων ιδεών, που ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες σε νέους ανθρώπους.   

Το νέο Δ.Σ. του HeDA, με Πρόεδρο τον Γιώργο Κώτσαλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interamerican που ανήκει στον ολλανδικό ασφαλιστικό όμιλο Achmea, απαρτίζεται από τους κ. Ζωούλη Μίνα, Αντιπρόεδρο (Managing Director – Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Παναγιώτη Μπαρά, γεν. Γραμματέα (Country Manager – Philips), Κωνσταντίνο Μαγγιώρο, ταμία (Managing Director – Friesland Campina) και μέλη: Migeul Luis Gomez (Διευθύνοντα Σύμβουλο – ING), Μιλτιάδη Μαρουλίδη (Πρόεδρο και Managing Director – Quality Brands Int.), Ηρώ Αθανασίου (Unilever/Ελαϊς) και Γιώργο Θωμαϊδη (Coral/Shell).

Εκτός του Ολλανδού πρέσβη, παρέστησαν στην εκδήλωση ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος υπογράμμισε την προσδοκία μιάς επανεκκίνησης της οικονομίας κατά το 2014 με αιχμή το επιχειρείν, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και άλλων επιμελητηρίων -έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του ΕλληνοΒρετανικού κ. Χάρης Οικονομόπουλος και ο πρόεδρος του ΕλληνοΙταλικού κ. Ιωάννης Τσαμίχας- καθώς και ο επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κεντρική Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Λούλης και πολλά στελέχη των εταιρειών μελών του Συνδέσμου.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ