Συγχωνεύονται Dixons-Carphone

Η Dixons Retail plc και η Carphone Warehouse plc, ανακοίνωσαν, χθές, 15 Μαΐου 2014, τη συγχώνευσή τους που δημιουργεί μία νέα, ψηφιακή αλυσίδα καταστημάτων. Το νέο σχήμα ονομάζεται Dixons Carphone plc και σε αυτό οι δύο εταιρείες συμμετέχουν ισότιμα με ποσοστό 50%.

Η εταιρεία Carphone Warehouse, που  δραστηριοποιείται σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στη Μεγάλη Βρετανία, κατέχοντας ισχυρό μερίδιο στην αγορά της τηλεφωνίας, διαθέτοντας 2.000 καταστήματα.

Η Dixons Retail είναι μία από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές εταιρείες που εξειδικεύεται στη λιανική πώληση ηλεκτρικών ειδών μέσα από πολλαπλά κανάλια και στην παροχή συμπληρωματικών υπηρεσιών. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 31.000 εργαζόμενους σε 12 χώρες. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια πελάτες πραγματοποιούν τις αγορές τους online και μέσα από τα καταστήματα.

Τα οφέλη από τη συγχώνευση

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του νέου σχήματος, οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται σε συμπληρωματικές και όχι παρόμοιες αγορές, οι οποίες είναι συγκλίνουσες. Η Dixons κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών και υπηρεσιών στην Ευρώπη ενώ η Carphone είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτόνομες εταιρείες πανευρωπαϊκά, που δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ο συνδυασμός των δύο εταιρειών δημιουργεί έναν πολύ δυνατό παίκτη στο χώρο του ψηφιακού εμπορίου με την  Dixons Carphone να αποτελεί ηγέτη του «συνδεδεμένου» κόσμου σε όλη την Ευρώπη, με ένα δίκτυο 2.900 καταστημάτων.

Ακόμη, εκτιμάται πως η συγχώνευση θα δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες, οι οποίες θα αποτελέσουν την αφορμή για ανάπτυξη σε νέα πεδία αγορών, και θα συμβάλλουν στη αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών.

Τέλος, αναμένεται να δημιουργηθεί  μια πιο δυναμική πλατφόρμα για ανάπτυξη, μέσω της οποίας θα προβληθούν και θα αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των εταιρειών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και  των υπηρεσιών για την υποστήριξη των πελατών. Συγκεκριμένα θα ενισχυθεί η τεχνολογία και μάλιστα ο ρόλος του internet ως εργαλείου διαχείρισης του νοικοκυριού της επόμενης ημέρας

Τι σημαίνει η αλλαγή για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Dixons στην Ελλάδα, για την Κωτσόβολος, που ως γνωστόν ανήκει στον όμιλο , αυτή η ενέργεια μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί διότι αφενός η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη στους νέους τομείς και αφετέρου με την παρουσία της Carphone Warehouse σηματοδοτείται, ακόμα πιο πολύ, η σημασία που αποδίδεται πλέον στις σύγχρονες τεχνολογίες, στο έξυπνο σπίτι, στη διασυνδεδεμένη οικονομία και γενικότερα στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας.  Όπως σημειώνεται, λοιπόν, από την πλευρά της αλυσίδας, , μπορεί στην Ελλάδα να μην αλλάζει κάτι, αλλά μέσα από αυτή τη συγχώνευση η Κωτσόβολος έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες.

Πηγή: BusinessNews.gr.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ