Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: “100Mirrors Extended” εργαλεία για την παρακίνηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

 Εξέχουσα θέση έδειξε πως θα πρέπει να κατέχει στο κάδρο του ελληνικού επιχειρείν η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Μέσω του προγράμματος 100Μirrors Extended που «τρέχει» η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο ξενοδοχείο Stanley όπου παρουσίασε στο κοινό τα «εργαλεία» του προγράμματος (για παρακίνηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας). Μάλιστα στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν γυναίκες από την πολιτική σκηνή και άλλους τομείς οι οποίες παρέθεσαν, από την δικά τους οπτική την επικρατούσα κατάσταση του γυναικείου επιχειρείν αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης τους

Η ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό της προέδρου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» Μαρίας Κερασόγλου η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα «100Μirrors Εxtended».

Την σκυτάλη έλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τον νομό Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, η οποία υπογράμμισε πως η ανισότητα στην είσοδο της αγοράς μεταξύ των δύο φύλλων έχει αυξηθεί λόγο της κρίσης και πως ετοιμάζονται νέα επιδοτούμενα προγράμματα που αφορούν την γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα.

Στην συνέχεια αναγνώστηκε ο χαιρετισμός της βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Δανάης Τζήκα – Κωστοπούλου.

Την παρουσίαση των εργαλείων του προγράμματος 100Μirrors έκανε ο Κωνσταντίνος Μίνος, ο οποίος είναι και ο τεχνικός σύμβουλος του εν λόγω προγράμματος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας και για να πάρει το κοινό μια γεύση της πλατφόρμας του προγράμματος (www.100mirror.eu) προβλήθηκαν αποσπασματικά βίντεο από Ελληνίδες “mirrors”.

«Γυναίκες σε θέση ευθύνης» ήταν ο τίτλος της ανάλυσης που έκανε η υπεύθυνη εκπαιδευτικού κέντρου της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», ερευνήτρια προγράμματος «100 mirrors extended» Αγγελική Μανιώτη.

Μια ευρύτερη προσέγγιση του θέματος έκανε ο επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ» Αλέξανδρος Οικονόμου ο οποίος υπογράμμισε την σημασία της «Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».

Οι επίλογος για τις ομιλίες άνηκε στην Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος – πολιτισμού και ισότητας του Δήμου Περιστερίου Μαρία Τσίωτα Μάρκου που σκιαγράφησε το θέμα «Γυναίκες σε δράση στην τοπική κοινωνία».

Στην συνέχεια προβλήθηκε βίντεο μέσα από το οποίο η υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας Ε.Κ.Π.Α & δημοσιογράφος της εκπομπής «Ανάδειξε το» Άννα Νικολαϊδη μιλούσε για την Γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Με το τέλος των ομιλιών δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ