Θεμελιώθηκε το παιδικό χωριό SOS Κρήτης

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 σε μια πολύ ζεστή και όμορφη εκδήλωση έγινε η  θεμελίωση του νέου Παιδικού Χωριού SOS, που πρόκειται να ανεγερθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στη θέση Φοινικιά και είναι το 4ο στη χώρα μας. 

Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο κ. Λάμπρος Βαμβακάς, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιο Βρεττό και την Πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής του Σωματείου στην Κρήτη κα Μιράντα Τζοβενή. 

Στην εκδήλωση, το πρόγραμμα της οποίας έκλεισε με κρητικούς χορούς από το παιδικό τμήμα παραδοσιακών κρητικών χορών του Λαογραφικού Ομίλου Λάζαρος & Μανώλης Χνάρης και κρητικά παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα του κ. Γιώργου Ξυλούρη,  παρευρέθηκαν δεκάδες φίλοι και δωρητές των Παιδικών Χωριών SOS. Μεταξύ αυτών οι κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, κα Αριστέα Πλεύρη, αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού, κα Στέλλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοτικής περιουσίας και κα Ελένη Φραγκάκη, Πρόεδρος Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Συγχαρητήρια και ευχές έστειλαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Ηρακλείου και πολλών οργανώσεων. 

Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης έρχεται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών όλης της Κρήτης, που έχουν στερηθεί τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που ήδη λειτουργούν σε Βάρη, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολη. Θα αποτελείται από 4 σπίτια, ικανά να φιλοξενήσουν ως 30 παιδιά και η  ολοκλήρωση της ανέγερσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους 20 μήνες. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί από ιδιώτες δωρητές και εταιρείες το ποσό των 1.400.000 Ευρώ, που είναι  περίπου το 75% του συνολικού ποσού ανέγερσης. 

O Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός δήλωσε ότι: «Αυτή τη χρονιά συμπληρώνονται 40 χρόνια λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS στη χώρα μας και πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο με τη θεμελίωση του 4ου Παιδικού Χωριού SOS, στην Κρήτη μας».<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ