Συνεργασία Υπουργείου Εργασίας με Παιδικά Χωριά SOS για τους Ασυνόδευτους Ανήλικους Πρόσφυγες

Με πρωτοβουλία της αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου, αποφασίστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ένα πρόγραμμα στέγασης και φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε δομές του Υπουργείου σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Ανάμεσα και στους 3 φορείς υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο θα προσφέρονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης σε 40 ασυνόδευτους ανήλικες πρόσφυγες, των οποίων τα αιτήματα στέγασης εκκρεμούν. 

Το Υπουργείο και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα προσφέρουν τη διαμονή, τη σίτιση και την νομική κάλυψη για την επανασύνδεση των παιδιών με τις οικογένειές τους και τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω δωρεάς από τη Διεθνή τους Ένωση, θα προσφέρουν το σύνολο της μισθοδοσίας και των εισφορών του επιστημονικού και ψυχοπαιδαγωγικού προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία των ξενώνων. 

Η έναρξη του προγράμματος είναι άμεση και η συμφωνία έχει εξάμηνη διάρκεια που μπορεί να επεκταθεί για άλλους 6 μήνες και για άλλες κρατικές δομές, που βρίσκονται εντός Αττικής.

Η παραπάνω σημαντική συμφωνία και ενέργεια προστίθεται στις δράσεις που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS, πάντα μέσω δωρεάς της Διεθνής τους Ένωσης, από τον Δεκέμβριου 2015 στον Ελαιώνα, στη Μόρια και στο Απάνεμο στη Λέσβο και στα Διαβατά, μαζί με προσφορά ειδών για παιδιά ηλικίας 0-5. 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ