Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ: Συνέντευξη Τύπου – Επίσημη παρουσίαση nefele festival Up with Arts!

 «Συνέντευξη Τύπου – 
Επίσημη παρουσίαση nefele festival
“Up with Arts!”

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο στην καρδιά της πόλης, μέσα σε μια όμορφη αυλή του Ψυρρή, επέλεξε ο φορέας ψυχικής υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» να κάνει την επίσημη παρουσίαση του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία  nefele festival.


Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα. Μαρία Κερασόγλου, ευχαριστώντας τους συντελεστές και τους εθελοντές του φεστιβάλ nefele. Η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κα. Ειρήνη Κομνηνού χαιρέτισε στη συνέχεια την έναρξη του Φεστιβάλ, τονίζοντας το γεγονός ότι ένας ελληνικός φορέας, όπως η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», ηγείται ενός εταιρικού σχήματος που υλοποιεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο πεδίο του πολιτισμού. Τη Συνέντευξη τίμησε με την παρουσία του ο κ. Λάμπρος Αλεξάνδρου, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι Θεματικές του Φεστιβάλ, Εικαστικές Εκθέσεις, Κινηματογράφος, Forum, Θέατρο, Μουσική, Εργαστήρια, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από την οργανωτική ομάδα: Ν. Ανδρεόπουλος (project manager), Μ. Κονταράτου (Εικαστικά), Λ. Τσιαβού (Κινηματογράφος), Π. Σαρακινιώτης (Forum), Σ. Ανδρεόπουλος (Θέατρο – Μουσική), Α. Γκούτσιου (Επικοινωνία) και Δ. Οικονόμου (Γρ. Τύπου).

Το nefele festival είναι μια διοργάνωση 16 ημερών με πάνω από 677 συντελεστές από 23 χώρες,68 εκδηλώσεις από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς, 112 εκτιθέμενα έργα 7 events σε Δημόσιους χώρους 27 ομιλίες και εργαστήρια στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, Πειραιώς 256 και στο Μουσείο Μπουζιάνη Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

Στη συνέντευξη εγκαινιάστηκε και η Ευρωπαϊκή Καμπάνια «EACHOFUS» του δικτύου Mental Health Europe κατά του στίγματος και του αποκλεισμού με την ενεργό συμμετοχή της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (μέλος του Μ.Η.Ε.). Η κα. Καίτη Μυλωνοπούλου (μέλος Δ.Σ. ΕΚΨ & ΨΥ και MHE) μαζί με τον project manager του έργου κ. Νίκο Ανδρεόπουλο τόνισαν την σημασία της καταπολέμησης του στίγματος και των διακρίσεων στην Ψυχική Υγεία μέσα από δράσεις όπως το nefele festival – Up with Arts!

Συνέντευξη Τύπου – Επίσημη Έναρξη nefele festival


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ