Δήμος Αγ. Δημητρίου: Ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός για το έτος 2017

Ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2017

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 23-11-2016, ψηφίστηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το οικονομικό έτος 2017.

Τόσο η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, όσο και οι Αντιδήμαρχοι οικονομικών, Αναστάσιος Σοφιανόπουλος, και τεχνικών έργων, Άγγελος Γαβαλάς, στις εισηγήσεις τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, επεσήμαναν τη σοβαρή προσπάθεια που έγινε από τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες για την σύνταξή του και στάθηκαν σε ορισμένα καίρια σημεία που διέπουν τη φιλοσοφία του.

Iδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα έργα ανάπλασης και βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη, με κύρια χρηματοδότηση από ίδια έσοδα του Δήμου, ενώ σημαντικά κονδύλια, προορίζονται για έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων.

Χάρη στην ενδελεχή προετοιμασία προτάσεων, ορισμένα μεγάλα έργα για την πόλη, έχουν ενταχθεί στο περιφερειακό πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και η ανάπλαση του πρόσφατα αποδοθέντα στο Δήμο χώρου του Ασυρμάτου, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του χώρου προς όφελος των δημοτών.

Παράλληλα έχει ήδη υποβληθεί στο ΕΣΠΑ το έργο περιβαλλοντικής ανάπλασης του Μεσονησίου.

Όσον αφορά στα ανταποδοτικά τέλη, χωρίς να υπάρξουν αυξήσεις, αλλά ελαφρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες δημοτών, προβλέπεται και η απορρόφηση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΟΧ που πήραν παράταση.

Η ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων, παρά το γεγονός ότι η κρατική επιχορήγηση για το 2017 θα είναι περιορισμένη, εξυπηρετείται τόσο από την επικέντρωση που γίνεται στον περιορισμό των διαφυγόντων εσόδων, όσο και από τη μείωση των ελαστικών δαπανών. 

Δείτε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2017 …ΕΔΩ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ